Onder 19 / Spelerinformatie
Baart, Rein
Naam: Rein Baart
Positie: Keeperstrainer
Leeftijd: 48 jaar
Geboorteplaats: Renkum
Nationaliteit: Nederlandse
Voorheen: ESCA
Huidige club: Vitesse


Rein Baart speelde 9 seizoenen (1986-1993 en 1994-1996) in de Academie en voor Vitesse. Tussendoor kwam hij één seizoen uit voor vv SCH, in het seizoen 1993-1994. Hij speelde in B- en A-junioren en daarnaast in Vitesse 2. Bij Vitesse 1 was hij alleen actief als reservedoelman, tot een debuut in het betaalde voetbal kwam het bij VItesse nooit.

Hij vertrok naar TOP/Oss, in het seizoen 1996-1997. Daar maakte hij op 4 oktober 1996 zijn debuut in het betaalde voetbal, thuis tegen Emmen. Na twee seizoenen in Oss, vertrok hij in het seizoen 1998-1999 naar VVV-Venlo. Fortuna Sittard werd zijn nieuwe club en hij speelde hier van 2001-2005.

Er leek in 2005 een einde te komen aan de carriere van Baart en hij begon het seizoen dan ook bij de amateurs van Babberich. Plots was daar toch ineens het in keepersnood gekomen VVV-Venlo, zo begon een tweede periode in Venlo. In 2007 verrast hij vriend en vijand door een contract te tekenen bij NEC. Daar is hij in het seizoen 2007-2008 als reservedoelman actief. Vanaf 2010-2011 komt hij uit voor het Canadese FC Edmonton.

07-04-2007: Oud-Vitessenaar Rein Baart tekent bij NEC

Zaterdag 7 april tekende Oud-Vitessenaar Rein Baart een contract voor twee jaar bij NEC. Rein komt over van VVV-Venlo waar hij verdeeld over de twee perioden 4,5 jaar het doel verdedigde. Rein komt bij NEC Jhon van Beukering, Rutger Worm en Peter Wisgerhof tegen die allen ook een Vitesse jeugd verleden hebben.

Bron: Vitesse/AGOVV jeugdsite

 

17-03-2007: Eagles krijgt een sik van Baart

DEVENTER - En weer werd er niet gewonnen, toch kon GA Eagles niet ontevreden zijn. Net als vorige week werd er prima gespeeld tegen VVV, alleen werd de aanvalslust niet beloond. Een luizige Venlose tegenaanval en een uitstekende keeper Rein Baart was GA Eagles teveel (0-1).

"Rein Baart", sprak trainer Mike Snoei. "Die naam mogen ze wel in goud spellen."

GA Eagles kreeg een sik van die Baart, de man die steeds dwars lag. "We hadden onszelf moeten belonen. We hebben goede kansen gehad." Ook drie wissels van Snoei mochten niet baten. "Maar we speelden zeker niet alleen opportunistisch." Reza Ghoochannejhad was vorige week tweemaal uiterst koel. Maar ook de Friese huurling kon ditmaal het verschil niet maken. Ondanks een reeks fraaie kansen. In de laatste speelminuut nog werd hij met een fraaie steekpass van Diego Jongen vrij voor keeper Baart gezet. Snoei: "Dat had Reza beter uit moeten spelen, in plaats van met zijn buitenkantje rechts." De vleugelspits was schuldbewust. "Ik had de keeper moeten omspelen", wist Ghoochannejhad na afloop, "we hebben zoveel kansen gehad. Alleen in de eerste helft hadden we al vier of vijf kansen. Ongelooflijk, dat we er geen maakten."

Ook zonder de geschorste Tim Gilissen, met aanvoerder Marco Parnela dit seizoen misschien wel de meest waardevolle speler, kwam de thuisploeg prima uit de verf. Ook al heeft Gilissen meer dan Jesse Schotman het vermogen te wachten op dat ene kleine gaatje in de vijandelijke defensie. "VVV liet ons ook wel lekker voetballen", vond Ghoochannejhad. "Na die vijfde periode kwamen we nu net als tegen RBC veel beter uit de verf."

Wrang dat VVV, dat nauwelijks aanvalsdrang toonde, wel tot scoren kwam. Al had Dirk-Jan Derksen daar nog wel het nodige fortuin bij nodig. Uit een voorzet van Janssen mikte in de 36ste minuut hij de bal eerst op de paal en vervolgens pas over de verslagen Moeliker.

GA Eagles had op dat moment al een reeks aardige mogelijkheden gehad. De twee mooiste kwamen op naam van Geoffrey Knijnenburg (hij veroverde zelf de bal en stuitte vervolgens op keeper Baart) en Ghoochannejhad (een pass van Marco Parnela nam hij fraai mee, maar schoot de bal vervolgens in het zijnet). Snoei: "Toch hebben we goed gespeeld. Kon je ook zien aan het publiek, dat applaudisseerde ondanks dat we niet wonnen."

De teller bleef derhalve op één voor VVV en nul voor GA Eagles.

Bron: de Stentor