Onder 19 / Spelerinformatie
Metalsi, Abdel
Naam: Abdel Metalsi
Positie: Verdediger
Leeftijd: 25 jaar
Geboorteplaats: Utrecht
Nationaliteit: Nederlandse en Bosnische
Voorheen: Argon
Huidige club: Almere City FC
Selectie Nationale elftal: Bosnië-Herzegovina O21


Abdel kwam vier seizoenen (2011-2015) uit in de Academie. Hij vetrok naar Almere City FC waar hij een 2-jarig contract ondertekende.

Palmares
Landskampioen : 2015
Kampioen : 2012

Op vrijdag 7 augustus 2015 maakt hij zijn profdebuut in de thuiswedstrijd tussen Almere City FC en VVV-Venlo. Abdel speelt de volledige wedstrijd.


 


04-07-2013 Vitesse bindt vele talenten

Vitesse heeft woensdag en donderdag deze week al een flink aantal talenten vastgelegd. De club is meer en meer in staat jong talent te behouden én te belonen.

Op woensdag was het eerst de beurt aan Abdel Metalsi. De speler van -intussen- Jong Vitesse tekende een contract voor één jaar. Een dag later was het de beurt aan Kai Huisman om een contract te tekenen. De Edenaar kreeg ondanks zijn zware knieblessure die hij pasgeleden opliep een tweejarig contract. Daarnaast tekenenden ook veel eerstejaars A-junioren hun contract: Joris Klein-Holte tekende voor twee seizoenen en ook Tarik Evre en Wellington Verloo tekenden hun contract.

Ook tekende een oud-jeugdspeler een contract bij de academie. Zaakwaarnemer Louis Laros meldt op zijn twitter dat de overeenkomst waarmee Nicky Hofs als jeugdtrainer aan Vitesse werd verbonden deze donderdag werd getekend. Daarnaast verlengde middenvelder Elmo Lieftink (Jong Vitesse) zijn verblijf bij Vitesse ook met een seizoen. Vrijdag staat er nog wat meer op het programma qua contracten. Vitesse maakt serieus werk van z'n talenten, waar iedereen met de recente transfers van Alexander Büttner naar Manchester United en Marco van Ginkel naar Chelsea FC kan zien dat de Vitesse Voetbal Academie deze opleidt voor de absolute top.

Bron: redactie