Onder 19 / Spelerinformatie
Osman, Mohammed
Naam: Mohammed Osman
Positie: Middenvelder
Leeftijd: 25 jaar
Geboorteplaats: Al-Qamishli (Syrië)
Nationaliteit: Nederlandse
Voorheen: DVV
Huidige club: Heracles Almelo
Debuut Vitesse 1: 2015-08-14: Vitesse - Roda JC Kerkrade
Selectie Nationale elftal: Nederland O16


Mohammed kwam negen seizoenen (2008-2017) uit voor Vitesse, waarvan zeven jaar in de Academie.

Palmares
Landskampioen : 2015
Kampioen : 2012, 2011, 2009
Bekerwinnaar : 2009

Vrijdag 14 augustus 2015 maakt hij op 21-jarige leeftijd zijn debuut voor Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Hij vervangt Marvelous Nakamba in de 81e minuut.


 
Hij vertrok richting Telstar uit Velsen spelend in de eerste divisie. Een half jaar later pikte eredivisionist Heracles Almelo hem op met een 2,5 jarig contract.05-07-2013 Nog negen academie-talenten tekenen profcontract

Vrijdagmiddag tekenden zeven jeugdspelers tegelijkertijd hun contract bij Vitesse. Daarmee waren zij de laatste uit een rij van jeugdspelers die deze week hun handtekening zetten. Eerder op de dag werden ook al twee spelers vastgelegd.

De zeven werden vergezeld van familie en vrienden. Door het grote aantal werd de mediaruimte in de trainingsaccommodatie als locatie gebruikt voor de voetballers om hun handtekening te zetten. Na een korte uitleg van algemeen directeur Joost de Wit én natuurlijk het uitdelen van de contracten konden de jonge talenten de klaarliggende pen pakken.

De contracten werden getekend door: Kevin Diks (Onder 19), Thomas Oude Kotte (Onder 19), Sven van Doorm (Onder 17), Tim Linthorst (Jong Vitesse), Tom Beissel (Jong Vitesse), Roy Talsma (Jong Vitesse) en Mo Osman (Jong Vitesse).

Eerder op de dag tekenenden ook al Jovi Munter (Onder 17) en Leeroy Schorea (Onder 17) hun contract.

Bron: redactie / www.vitesse.nl


Mo met onder 16 winnaar Val de Marne toernooi

31-10-09

Door de winst in de laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Italië (2-0), is Oranje onder 16 winnaar geworden van het sterk bezette Val de Marne toernnoi.

Mohammed Osman speler van de B-junioren startte afgelopen dinsdag in de basis tegen gastland Frankrijk onder 16. Dit openingsduel eindigde in een gelijk spel (0-0). Afgelopen donderdag won Oranje met 2-1 van Spanje onder 16, met opnieuw Mohammed in de basis.

Het laatste duel zaterdag 31 oktober tegen Italië werd ook in winst omgezet. In deze wedstrijd viel Mohammed in. Daarmee werd Oranje onder 16 winnaar van het Val de Marne toernooi.

Namens de Jeugdsite gefeliciteerd Mo!

Bron: redactie