Nieuwsberichten
Vitesse O19 op dreef tegen FC Volendam O19 06/04

Na het doordeweeks verlies tegen Roda JC was er iets goed te maken en wel thuis tegen FC Volendam. Dit lukte en wel met ruime cijfers. Vitesse was in deze wedstrijd heer en meester. Volendam was maar een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Vitesse. Vitesse begon in een hoog tempo aan deze wedstrijd. In de zesde minuut was Vitesse al gevaarlijk voor het doel van FC Volendam. Kai Koreniuk zette vanaf links voor op Thomas Buitink. Het schot van Thomas werd geblokt.

In de tiende minuut kwam Vitesse al op voorsprong. Een combinatie tussen Jesse Schuurmans en Lars ten Teije kwam bij Hidde van Dijk, die de 1-0 maakte. Vier minuten later was Volendam gevaarlijk. Een schot vanaf de vijfmeter lijn kwam via de onderkant van de lat weer in het veld. In de achttiende minuut werd het 2-0 voor Vitesse. Thomas scoorde via de doelman op aangeven van Hidde. Vijf minuten later werd het al 3-0. Opnieuw op aangeven van Hidde die de vrijstaande Kai bereikte. Hij had geen moeite om de 3-0 aan te tekenen. Vitesse had in de eerste helft de marge nog kunnen vergroten, maar twee mogelijkheden van Thomas werden net niet verzilverd.

In de tweede helft waren er minder mogelijkheden. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Toch had Vitesse meer balbezit en bleef de betere ploeg. In de 54e minuut een prachtige bal van Lars op Thomas. Thomas scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 63e minuut werd de score nog opgevoerd door Kai op aangeven van Thomas. Een kwartier voor tijd kreeg Vitesse de laatste mogelijkheid. Een voorzet van Mike de Beer werd door Thomas net naast het doel gewerkt.

Opstelling Vitesse:
Bilal Bayazit, Giovanni Scharrenberg, Younes Zakir, Joeri Potjes, Quentin Seedorf, Jesse Schuurman, Lars ten Teije, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Kai Koreniuk.

Wissels ingevallen: Jelmer Boleij, Levi van der Spek, Mike de Beer, Skip Foss.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Euclides Tavares Lopes, Aaron Kwarko.

Doelpunten:
10. 1-0 Hidde van Dijk
18. 2-0 Thomas Buitink
23. 3-0 Kai Koreniuk
63. 4-0 Kai Koreniuk
Bron: redactie / AvdB

Deel online: