Nieuwsberichten
Vitesse O19 verspeelt voorsprong tegen AZ in tweede helft 08/05
Vitesse O19 speelde in de eerste helft een prima partij. AZ kwam er niet aan te pas en mocht blij zijn dat het maar 1 – 2 stond. Vitesse kreeg voldoende mogelijkheden, maar het lukte niet om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Vitesse was in de derde minuut al gevaarlijk. Een schot van Azzedine Dkidak ging maar net naast.

Ondanks het overwicht voor Vitesse had AZ in de 9e minuut een grote kans. Een voorzet vanaf links kwam bij de tweede paal waar een speler geheel vrij stond. De kopbal ging ook naast het doel. In de 12e minuut veroverde Hicham Acheffay de bal op het middenveld. Hij dribbelde langs een aantal AZ-spelers en werd binnen de zestienmeter neergelegd. De toegekende strafschop benutte hij zelf en zo stond Vitesse al binnen een kwartier voetballen op een 0 – 1 voorsprong.

Even later was er een steekbal van Hicham op Mark Bencze. De bal was net iets te hard voor Mark. In de 18e minuut ging Hicham opnieuw langs een aantal spelers en bereikte Mark op rechts. Vanaf de achterlijn gaf Mark de bal voor, maar deze ging voor het doel langs. Na een half uur spelen een vrije trap door Mark net buiten de zestienmeter. Het schot werd gered door de doelman, maar de terugspringende bal werd door Patrick Vroegh over geschoten. Nog geen minuut later maakte AZ gelijk uit een uitval. Een combinatie tussen een paar spelers werd afgerond en onhoudbaar voor Bilal Bayazit. Ondanks deze tegenslag bleef Vitesse in de eerste helft beter. Vijf minuten voor rust kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Een prima bal van Younes Zakir op de vrijstaande Mark. Mark had geen moeite om de bal langs de doelman in het doel te werken. Nog geen minuut later had Mike de Beer een vrije kans om de score op te hogen. Zijn inzet ging via een AZ-verdediger naast het doel. De toegekende hoekschop leverde niets op.
In de tweede helft een heel ander spelbeeld. Het overwicht van Vitesse was verdwenen en AZ had het betere spel. In het begin van de tweede helft leverde dit alleen maar schoten op vanuit de tweede lijn op.

Vitesse kreeg de bal bijna niet meer van de eigen helft af. AZ drukte door, maar het duurde tot de 69e minuut toen AZ een vrije trap kreeg buiten de zestienmeter. Deze vrije trap ging langs de muur in het doel. Hierna was het nog even billen knijpen, maar Vitesse hield toch nog een punt over aan de uitwedstrijd tegen AZ. Op basis van de eerste helft was dit punt dan ook dikverdiend.

Opstelling Vitesse O19 
Bilal Bayazit, Jur Driessen, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Azzedine Dkidak, Noah Abid, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Mark Bencze, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Thomas Beekman, Anthony Musaba, Nikolas Agrafiotis.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Elton Kusi.

Scoreverloop: 12e 0-1 Hicham Acheffay, 31e 1-1 AZ, 40e 1-2 Mark Bencze, 69e 2-2 AZ.
 


Bron: redactie / AvdB

Deel online: