Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint met 3-1 van verdedigend AZ O19 03/04

Vitesse O19 had in de eerste helft heel veel balbezit. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van AZ. AZ loerde op de counter en kwam er in de eerste helft maar af en toe uit. De eerste kans voor Vitesse was in de elfde minuut. Een lange bal van Jur Driessen kwam bij Azzedina Dkidak die zich door een prima actie vrijspeelde. Zijn inzet werd gehouden door de doelman.

Vitesse kwam in de achttiende minuut op voorsprong. Nikolas Agrafiotis onderschepte de bal en ging alleen op de doelman af. Zijn inzet ging langs de doelman in het doel. Nog geen drie minuten later werd het 1 – 1. AZ counterde, maar een inzet werd tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kon een AZ speler vrij inkoppen. Hierna had Vitesse in de eerste helft nog twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 26e minuut een hoekschop van Mark Bencze die bij Hicham Acheffay kwam. Het schot ging over het doel. Na een half uur spelen werd Mark neergelegd op ongeveer twintig meter van het doel. De vrije trap van Patrick Vroegh stuitte in de muur.

In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Vitesse drong aan en was het bijna in de 54e minuut 2-1. Hicham bereikte Azzedine die zijn inzet door de doelman tot hoekschop zag verwerken. Even later kwam Vitesse verdiend op een 2-1 voorsprong. Een hoekschop van Hicham werd niet goed weggewerkt door AZ. De bal kwam bij Younes Zakir die geen moeite had om te scoren. In de 62e minuut werd het zelfs 3- 1 voor Vitesse. De bal kwam uit de kluts bij Hicham die scoorde. Hierna was er even een opleving bij AZ, maar kansen waren er niet. In de 73e minuut bereikte Jur Mike de Beer die een voorzet gaf die door Nikolas tegen een verdediger werd geschoten. De laatste kans van de wedstrijd was in de 86e minuut. Een uitval van AZ werd prima gered door Bilal Bayazit.

Opstelling:
Bilal Bayazit, Jur Driessen, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Richie Musaba, Mark Bencze, Patrick Vroegh, Nikolas Agrafiotis, Azzedine Dkidak, Hicham Acheffay.

Wissels ingevallen: Mike de Beer, Thomas Beekmani.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Noah Abid, Geronimo Francis, Elton Kusi, Anthony Musaba.

Scoreverloop:
18. 1-0 Nikolas Agrafiotis
21. 1-1 AZ
56. 2-1 Younes Zakir
62. 3-1 Hicham Acheffay
Bron: redactie / AvdB

Deel online: