Nieuwsberichten
‘MarDrie’ schiet Vitesse O13 langs Heerenveen 30/01
ARNHEM - Voor Vitesse O13 is de eerste maand van 2018  mooi afgesloten. Bekerwinst tegen AFC (2-0) en zaterdag een lekkere overwinning in de competitie op concurrent Heerenveen (3-0).

Dat laatste was even nodig na de nederlaag bij GA Ahead op de eerste speeldag. Grote voetbalheld zaterdag tegen de Friezen was Marley die alle drie de doelpunten maakte. Voor deze gelegenheid dopen we hem dan ook om in ‘MarDrie’. (Of MarVier als we de bekergoal tegen AFC meetellen. Bouke maakte toen de 1-0).

De eerste goal van Marley tegen Heerenveen was zijn specialiteit. Hij rende de linksback (ook een snelle, maar ja) voorbij, nam de kortste weg naar de goal en passeerde de keeper met een hard schot. De tweede goal was een gevalletje goed opletten. De bal stuitte hoog het zestienmetergebied in, Marley bleef kijken en knikte met zijn hoofd raak: 2-0.
Onze jongens speelden voor rust ook goed, veel via het sterke middenveld met Sem, Dion en Quentin. Ook was Silvan weer terug in de verdediging. Hij mocht na twee gemiste wedstrijden weer een minuut of 35/40 spelen en dat zag er goed uit. Heerenveen speelde ook goed, maar werd niet echt gevaarlijk. Op misschien een paar lange ballen na, waarbij Max goed uitkwam.

De thuiswedstrijd had Heerenveen trouwens nog met 1-0 gewonnen.
In de tweede helft zette Heerenveen in het begin wel wat druk, maar grote kansen waren er niet. De wedstrijd werd beslist door Marley dus, met zijn derde. Hij kreeg een fantastische pass van laatste man Sergio. Die kwam met de bal aan de voet tot de middenlijn en passte toen met links door het hart van de Friese verdediging.

Weer kon Marley alleen op de keeper af, nu was het via de binnenkant van de paal raak: 3-0 MarDrie.

Vitesse 013 - SC Heerenveen 013 3-0 (2-0); 1-0, 2-0, 3-0 Marley.  
Vitesse: Max; Nando, Sergio, Silvan, Kaya; Dion, Quentin, Sem; Marley, Bas, Bouke; Niek, Brent, Kick, Tom. Geblesseerd: Taylor, Matthijs en Milan.


Bron: redactie / EvdW

Deel online: