Nieuwsberichten
AZ effectiever dan Vitesse O12 24/02
Zaterdag 23 februari stond voor de O12 de lastige uitwedstrijd tegen AZ op het programma. In het heerlijke voorjaarszonnetje begon om 12.15 uur de derde krachtmeting van het seizoen tussen de Alkmaarders en de O12. De eerdere uitwedstrijd werd nipt met 4-3 verloren, terwijl de thuiswedstrijd met 9-8 werd gewonnen. Beide ploegen waren dus aan elkaar gewaagd.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelde beide ploegen puur voor de winst. Op beide helften golfde het spel op en neer en wisselde vloeiende aanvallen, goed keeperswerk, harde duels, ongelukkige momenten en mooie goals elkaar af. De O12 heeft al meerdere malen bewezen tegen goede tegenstanders, wanneer het voetballend misschien iets minder ruimte krijgt, mentaal ijzersterk te zijn en ondanks eventuele tegenslagen altijd door te gaan. Dit was weer zo'n duel.

Helaas was AZ in deze wedstrijd een stuk effectiever dan de O12. Waar de Geel-Zwarten ook voldoende kansen creëerde maar deze niet allemaal benutte, deed AZ dit een stuk beter en zo liep de O12 de hele wedstrijd achter een aantal goals achterstand aan. Dit alles resulteerde dan ook in een eindstand van 10-5 in het voordeel van AZ. Uiteraard een teleurstellend resultaat, maar het voetbal was van een prima niveau en daar kunnen de mannen van Jos Dietrich en Corian Wigboldes op voortborduren.

Blok 1: 4-1 doelpunt Jip
Blok 2: 2-1 doelpunt Robin
Blok 3: 2-1 doelpunt Youssef
Blok 4: 2-2 doelpunten Luc en Sage

Zaterdag 2 maart staat de uitwedstrijd tegen Ajax O12 op het programma.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: