Nieuwsberichten
Belangrijke overwinning Vitesse O15 op Heerenveen 11/03
Doordat onze teammanager Daniel een weekje op de ski’s staat had ik vandaag een drie-dubbelfunctie. Grensrechter, teammanager en verslaggever. Vandaag mochten we aan de bak met onze O15 tegen sc Heerenveen. Deze wedstrijd was voor de stand heel belangrijk. We zouden afstand kunnen nemen van een aantal teams bij een goed resultaat. 

Op de woensdag daarvoor moesten we al eerder tegen Heerenveen voor de beker. Deze wedstrijd wisten we met 3-0 te winnen en zijn we door naar de halve finale tegen AFC Amsterdam. We wisten dus dat we konden winnen van deze tegenstander.
 
Vandaag dus de lastige thuiswedstrijd voor de competitie. Omdat Abdul te laat kwam ging Marcus in de spits starten. We starten zeer fel en de verdedigers gaven weinig weg. In de eerste helft hadden we een overwicht , maar ook sc Heerenveen liet zich van haar goede kant zien. Eray Sürül en Milan Sanders waren continu een plaag voor de sc Heerenveen verdediging. Voor rust was Milan met 2 schoten vanaf 20 meter dicht bij een doelpunt. 1 bal wist de keeper nog net te stoppen en de ander spatte uiteen op de lat. Met een 0-0 stand gingen we rusten. Andrei bleef achter in de kleedkamer, Marcus mocht na rust terug op zijn favoriete plaats en Abdul mocht in de spits. Het zou een ongelukkige middag worden voor Abdul.
 
In de eerste minuut na de rust kwamen we op voorsprong. Eray wist vanaf de achterlijn de bal voor te geven en Milan wist wel raad met deze voorzet. Het was 1-0 voor ons. Vanaf dat moment had Abdul het vooral met zijn tegenstander, de scheidsrechter en zichzelf aan de stok. Helaas moest hij na 2 keer geel vertrekken met rood.

Vanaf dat moment kreeg Sc Heerenveen wat kansen, maar de sterk keepende Nigel van Haveren wist zijn doel schoon te houden. Een geweldige pass van Max werd niet goed ingeschat door de verdediging van SC Heerenveen en Eray wist de bal in de verre hoek langs de keeper te schieten. Het was 2-0 en de punten waren binnen. De verdedigers gaven vandaag weinig weg. De middenvelders hebben ontzettend hard gewerkt en de aanvallers wisten met hun snelheid de tegenstander regelmatig te verrassen. De staf was erg tevreden. Volgende week zijn wij vrij. 
 
Joey de Frens
 
Opstelling Vitesse O15
12 Nigel van Haveren,  2 Jorg van Rijn, 4 Jorn Smits, 3 Vincent Derksen,  5 Max van Beem,  6 Andrei Gheralia, 7 Eray Surul,  8 Ruben van Strien, 9 Marcus Steffen, 10 Devonish Eustatia, 11 Milan Sanders
 
Wisselspelers:
1 Edwin Danquah, 13 Giovanni Davidse, 14 Abdul Aziz Sesay, 15 Jordy de Beer, 16 Chahine Bohemen.
 
Scoreverloop:
36ste minuut 1-0 Milan Sanders
57ste minuut 2-0 Eray Sürül
 
 Bron: Redactie / JdF

Deel online: