Nieuwsberichten
De laatste competitiewedstrijd in 2018: verlies voor Vitesse O19 tegen Ajax O19 18/12
Ajax was in het begin van de wedstrijd sterker en kwam in deze periode dan ook op een 0-2 voorsprong. Hierna kwam Vitesse beter in het spel kwam in de 23e minuut op 1-2 door Aness Serghini op aangeven van Richonell Margaret. In de 38e minuut leek Vitesse op gelijke hoogte te komen, maar Yassin Oukili miste een goede mogelijkheid.

De tweede helft was voor het publiek erg aantrekkelijk. Het bleef tot aan het eind van de wedstrijd spannend. Ajax kwam in de 54e minuut op 1-3 via links op het randje van buitenspel werd gescoord. Hierdoor was de marge weer 2 doelpunten, maar Vitesse maakte vier minuten later alweer de aansluitingstreffer door Jasper Dahlhaus op aangeven van Richonell.
Hierna zette Vitesse Ajax onder druk en er waren mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Eerst bereikte Quentin Seedorf de vrij staande Richonell die vrij voor de doelman niet tot scoren kwam. Tien minuten voor het einde had Richonell pech door op de paal te schieten op aangeven van de ingevallen Nikolas Agrafiotis.

In de 90e minuut was er een counter van Ajax die doeltreffend was. Maar Vitesse bleef strijden voor een beter resultaat. Na twee minuten in blessuretijd werd er weer gescoord door Vitesse. Enrico Hernandez schoot tegen de lat. De terugspringende bal werd in het doel verwerkt door Richonell. Hierdoor werd het 3-4. Vitesse probeerde in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren. Dit lukte niet, omdat de tijd te kort was. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd had Vitesse zeker een gelijkspel verdiend.

Opstelling Vitesse O19
Joey Kesting, Aaron Sieders, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Richonell Margaret, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Azzedine Dkidak, Enrico Hernandez, Joël Thodé, Nikolas Agrafiotis, Mark Bencze.

Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Maikel Jansen.

Scoreverloop: 6e 0-1 Ajax, 13e 0-2 Ajax, 23e 1-2 Aness Serghini, 54e 1-3 Ajax, 58e 2-3 Jasper Dahlhaus, 90e 2-4 Ajax, 90+2 3-4 Richonell Margaret.


Bron: redactie / AvdB

Deel online: