Nieuwsberichten
Derby Vitesse O19 – NEC O19 eindigt onbeslist 18/04
In de eerste helft had NEC het betere spel. Ze kwamen vaak gevaarlijk voor het doel van Vitesse, maar kansen waren er eigenlijk niet zoveel. In de veertiende minuut leek NEC op voorsprong te komen. Een schot vanaf ongeveer twintig meter belandde tegen de paal. De rebound werd naast het doel geschoten. Acht minuten voor rust de eerste kans voor Vitesse in de eerste helft. Een schot van Azzedine Dkidak werd losgelaten door de NEC doelman. Nog net voor de doellijn kon hij redding brengen. 

De tweede helft was aantrekkelijker dan de eerste helft. Vitesse speelde beter en het spel speelde zich dan ook meestal af op de helft van NEC. Grote man bij Vitesse was doelman Ruben van Kouwen. Hij redde een aantal keren voortreffelijk bij counters van NEC. In de 65e minuut een goede mogelijkheid voor Vitesse. Azzedine schoot prima op doel. De doelman van NEC redde de bal uit de bovenhoek. Nog geen minuut later werd het 1 – 0 voor Vitesse. Een prachtige steekbal van Enzo Cornelisse werd door Jasper Dahlhaus prima binnen geschoten. Hierna werd NEC sterker en was het zoals eerder genoemd dat Ruben verschillende prima reddingen had. Hij hield Vitesse op een 1 – 0 voorsprong. Tot vier minuten voor tijd. De bal werd door de verdediging van Vitesse niet goed weggewerkt en zon kon een NEC speler geheel vrij de 1 – 1 maken. In de resterende tijd waren er geen mogelijkheden meer voor beide partijen. Hierdoor eindigde de Gelderse Derby in een gelijk spel.

Opstelling: 
Ruben van Kouwen, Jur Driessen, Joël Thodé, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Anouar El Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Enzo Cornelisse, Thomas Beekman, Yassin Oukili, Azzedine Dkidak.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Aaron Sieders, Enrico Hernandez
Wissels niet ingevallen: Maikel Jansen, Nigel van Haveren.

Scoreverloop:
66. 1-0 Jasper Dahlhaus
86. 1-1 NEC


Bron: redactie / AvdB

Deel online: