Nieuwsberichten
Dikverdiende overwinning O17 tegen AZ O17 24/09
Op papier én in de praktijk blijkt AZ een lastig te nemen horde maar daar was vandaag weinig sprake van. Al in de beginfase namen de jongens het heft in handen en wisten zo een aantal kansen te creëren. AZ werd figuurlijk bij de strot gepakt en nog naar adem happend zagen ze in de 10e minuut al hoe Mike een corner van Daan feilloos binnen kopte.

De zeer verdiende, vroege, voorsprong stond op het bord. Tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld als uit weer een doodspelmoment, bij een vrije trap van Enzo. De bal werd het vijfmetergebied ingedraaid. Een AZ-verdediger probeerde uit alle macht de bal weg te tikken, maar deze viel voor de voeten van de altijd attente Mike en hij tikt binnenkantje rechts de 2-0 tegen de touwen.

In de fase die volgde was het AZ wat moest komen, waardoor er voor ons meer ruimte kwam. Op een paar kleine kansjes na voor beide teams ging het redelijk gelijk op gingen we met de 2-0 voorsprong rusten. Vlak na rust hadden we diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar omdat we wat ongelukkig waren in de afronding bleef dit uit. De Alkmaarders kwamen iets beter in het spel maar onze verdediging kwam niet of nauwelijks in de problemen. Een paar, ongevaarlijke, corners en een bal die op de lat uiteenspatte maar dat was het dan ook.

Na dik een uur spelen komt AZ met 10 man te staan als hun centrale verdediger aan Simon gaat hangen en hem zo een vrije doortocht richting de keeper ontneemt. Met een man meer speelden de jongens de wedstrijd gecontroleerd uit. Al moet gezegd dat de gasten er nog alles aan deden om de eretreffer op het bord te krijgen. Deze man-meer-situatie duurde maar een kleine 10 minuten want dezelfde Simon kreeg vlak voor het einde van de reguliere speeltijd zijn tweede, onnodige, gele kaart en kon dezelfde gang maken als zijn directe tegenstander.

Het slotakkoord was voor de beide invallers. In de omschakeling krijgt Jurmain de bal en stuurt Melano de diepte in die met een puntertje de 3-0 aantekent. Een dik verdiende overwinning van het collectief!

Volgende week zaterdag spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle O.17. De wedstrijd op Papendal begint om 12:00 uur. De week daarop spelen we uit tegen PSV O.17, aanvang wedstrijd op De Herdgang is om 14.00 uur.

Opstelling Vitesse:
1.    Job                
2.    Kelvin                        
3.    Maikel                
4.    Enzo ©                    
5.    Niyi        (50e minuut vervangen door Jurmain)                
6.    Jayden                            
7.    Mike        (76e minuut vervangen door Melano)                    
8.    Million                        
9.    Simon                        
10.    Daan                    
11.    Sergio        (68e minuut vervangen door Eelco)                
Wissels:
       12.  Kevin        
       14.  Djordy                        
       15.  Jurmain    (50e minuut ingevallen voor Niyi)    
       16.  Eelco        (68e minuut ingevallen voor Sergio)
       17.  Melano        (76e minuut ingevallen voor Mike)
              
Scoreverloop:  
1 – 0    Vitesse
10e minuut
Doelpunt: Mike        Assist: Daan

2 – 0    Vitesse
 19e  minuut
Doelpunt: Mike        Assist: Enzo

3 – 0    Vitesse
80e +4 minuut
Doelpunt: Melano    Assist: Jurmain


Bron: redactie / H.R.

Deel online: