Nieuwsberichten
Eindelijk weer de winst voor Vitesse O19 14/05
Na een aantal mindere resultaten behaalde Vitesse O19 weer eens een keer de volle winst via een verdiende 3 - 1 overwinning op Sparta.

Na een onrustig begin waren de eerste kansen voor Vitesse, maar achtereenvolgens Azzedine Dkidak en Yassin Oukili zagen hun inzet door doelman Victor Timmers van Sparta gestopt worden. In de 18e minuut was het dan toch raak: Brend Leeflang (later in Sportlink uitgeroepen tot “Man of the Match”) bereikte met een fraaie pass over grote afstand Yassin op rechts, die zichzelf na een één - tweetje met Enrico Hernandez vrij voor de keeper zette en de bal beheerst binnenschoot.   

Een kleine 10 minuten later verdubbelde Vitesse de voorsprong: Jur Driessen passte over grote afstand naar Aness Serghini op de linker vleugel, die op zijn beurt met een strakke voorzet Yassin in de gelegenheid stelde om zijn tweede treffer te laten aantekenen. In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog wat kansjes te noteren, maar tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd.

Na rust eenzelfde spelbeeld; een overwicht van Vitesse, maar het duurde tot de 70e minuut, voordat er weer gescoord werd; Brend bracht met een lage voorzet vanaf de rechter kant Simon van Duivenbooden in stelling, die vervolgens doelman Timmers van dichtbij kansloos liet.Twee minuten later deed Samu Siemens - Brega wat voor Sparta terug door een vrije schop vanaf de rand van het strafschopgebied om de muur heen in de verre hoek te krullen (3 - 1). In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer zodat, na het eindsignaal van de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Brants, de punten in Arnhem bleven.

Opstelling Vitesse:
Joey kesting, Jur Driessen, Joël Thodé, Brian Vogelzang, Jomairo Kogeldans, Enze Cornelisse, Azzedine Dkidak, Brend Leeflang, Enrico hernandez, Yassin Oukili, Aness Serghine.
Wissels ingevallen: Mark Bencze, Aaron Sieders, Jasper Dahlhaus, Simon van Duivenbooden, Anouar el Azzouzi.

Wissels niet ingevallen: Maikel Jansen, Ruben van Kouwen.

Scoreverloop: 23e 1-0 Yassin Oukili, 26e 2-0 Yassin Oukili, 70e 3-0 Simon van Duivenbooden, 73e 3-1 Sparta


Bron: redactie / H.D.

Deel online: