Nieuwsberichten
Heerenveen pakt de punten tegen Vitesse O17 30/01
Vorige maand zette Heerenveen ons de voet dwars voor het bereiken van de kampioenspoule. Een “gestolen” overwinning op Papendal zorgde er voor dat wij niet bij de eerste 8 zijn geëindigd. De jongens wilden dus maar wat graag het een en ander rechtzetten vandaag. Het begin was dan ook veelbelovend want al binnen 10 kwamen we op voorsprong.

Een lange bal van Aaron werd half weggewerkt binnen de zestien en Mike zette zijn lichaam tussen zijn verdediger en de bal en zijn schot ging in de korte hoek via de keeper in het dak van het doel.

Hierna een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer, zo werd een goed genomen vrije trap door Thomas onschadelijk gemaakt door de Heerenveengoalie. Vlak voor rust leidt balverlies voorin tot de gelijkmaker als hun rappe rechtsbuiten met een lange bal weg wordt gestuurd. Hij behoud het overzicht en legt de bal panklaar voor de instormende spits die er alleen maar tegenaan hoeft te lopen en zo staat dan de gelijkmaker op het bord.

Waar wij voor rust binnen 10 minuten voorkwamen was het nu de beurt aan de Friezen om na rust binnen 10 minuten op voorsprong te komen. Een toegekende vrije bal wordt door hen snel genomen en vanaf rechts voorgezet. Na de scrimmage die volgt weet hun centrale verdediger de bal hard achter Ruben tegen de touwen te schieten. De Friezen hadden hierna de controle over de wedstrijd en wij waren niet meer bij machte om het hen nog echt moeilijk te maken.

Het ontbrak vandaag aan de echte wil om er nog een wedstrijd van te maken en in de 60e minuut werd de achterstand nog groter. Wederom een lange bal die onze verdedigers in moeilijkheden bracht, hun bonkige spits zet zijn lichaam er goed in. Zijn schot wordt door Ruben nog gered maar een meegelopen medespeler tikt de 1-3 binnen.

Hiermee was het gedaan en de wedstrijd gespeeld en dus bleken de Friezen binnen een maand wederom een lastig obstakel. Op deze overwinning viel weinig op af te dingen en dus rest onze jongens niets anders dan er de komende zaterdag weer te staan. Dan wederom een tegenstander uit het hoge noorden, we gaan dan op bezoek bij FC Emmen, aanvang wedstrijd is 14:45 uur.
 
Opstelling Vitesse:
Ruben                
Aaron                    
Maikel        (59e minuut vervangen door Daan)    
Georgy        
Thomas     (45e minuut vervangen door Melvin)                      
Anouar ©                          
Aziz        ( 30e minuut vervangen door Jasper                    
Million                   
Mike                           
Yassin                      
Aness         (54e minuut vervangen door Sergio)            
Wissels:
       12.  Joey        
       14.  Jasper        (30e minuut ingevallen voor Aziz)           
       15.  Melvin        (45e minuut ingevallen voor Thomas)       
       16.  Rivano     
       17.  Daan        (59e minuut ingevallen voor Maikel)         
       18.  Sergio        (54e minuut ingevallen voor Aness)
     
Scoreverloop:  
1 – 0    7e  minuut  Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Aaron

1 –1     36e minuut sc Heerenveen
1 – 2    48e minuut sc Heerenveen
1 – 3    58e minuut sc Heerenveen        
     


Bron: redactie / H.R.

Deel online: