Nieuwsberichten
KAMPIOENEN!!! Vitesse O17 in slotfase langs NAC 15/05

Zaterdag zijn we kampioen geworden door de winst op NAC én doordat Volendam uit bij Excelsior niet verder kwam dan een gelijkspel. Hierdoor zijn wij twee wedstrijden voor het einde niet meer in te halen door de concurrentie. Het was een hele moeizame overwinning op de stugge Brabanders, in de heenwedstrijd viel onze gelijkmaker ook pas in de slotseconden. Vandaag viel het doelpunt ook in the dying seconds maar ditmaal de winnende!

De gasten maakten het ons in het begin van de wedstrijd behoorlijk lastig en kwamen na vijf minuten spelen bijna op voorsprong. Joey komt zijn doel uitgelopen om een lange bal van NAC op te pakken maar hun aanvaller kan er nog net een voet tussen krijgen. Hij schiet daarna de bal richting doel en wordt dan door hun linksbuiten bijna binnen gewerkt maar de oplettende Maikel voorkomt dit door de bal nog voor de doellijn weg te werken. In de rebound wordt de bal, gelukkig voor ons, over het doel heen geschoten. De Bredanaars willen volgend seizoen Eredivisie spelen en zijn in felle strijd gewikkeld om bij de eerste zes te eindigen. Met minder dan drie punten nemen ze dus geen genoegen en dat was ook goed te merken.

Na een half uur spelen komt NAC op voorsprong als door het midden een balletje tussendoor wordt gegeven en hun rechtsbuiten dit beheerst afrond. Vlak rust wordt dit alweer teniet gedaan als de NAC-goalie iets te veel tijd neemt voor een uittrap. Hij wil de bal wegschieten maar schiet tegen de voet van de aanstormende Yassin en zo belandt de bal tot zijn afgrijzen achter hem in het doel.

We staan na de rust koud op het veld of staan alweer achter. Wederom is het een corner die een tegentreffer oplevert. Iets wat de afgelopen wedstrijden al vaker is voorgekomen en nu dus ook weer en zo kunnen we weer van voren af aan beginnen. Gelukkig hebben we hier nog de gehele tweede helft voor. Een kwartier na rust is het Jasper die door Anouar ingespeeld wordt en knap bij zijn man wegdraait. Zijn schot gaat richting de kruising maar wordt knap uit het doel geranseld door de NAC-goalie. De druk op de gasten werd verder opgevoerd en bijna valt de gelijkmaker te noteren als een schot van Yassin uit de handen van de doelman voor de voeten van Mike rolt maar onze spits schiet de bal over.

Een paar minuten later zal de gelijkmaker dan toch vallen als Melvin op onze linkerkant de bal krijgt en hij Joël bij de tweede paal weet te vinden die geheel vrijstaand de 2-2 binnen tikt. Bijna kwamen de Brabanders weer op voorsprong en ook ditmaal was het een corner die gevaar opleverde maar het is Aaron die de bal voor de doellijn met zijn borst wegwerkt waardoor Joey hem makkelijk kan vangen. Aan een gelijkspel hadden beide ploegen niets en lang, heel lang leek het er ook op dat dit de eindstand zou worden. In de derde minuut van de extra speeltijd ging Melvin achter de bal staan voor een vrije trap en zijn traptechniek deed de rest. Hij krulde de bal werkelijk fantastisch achter de grijprage handen van de NAC-goalie in de verste hoek binnen. Zijn medespelers én ook de wissels werden gek van vreugde en vierden dit doelpunt uitbundig.

Hierna liet de scheidsrechter nog een paar minuten doorspelen en hierin werden de gasten nog gevaarlijk maar hun vrije trap belandde via de paal in de handschoenen van Joey. Zo bleven de drie punten in Arnhem. Een kleine anderhalf uur later kregen we te horen dat Volendam niet verder was gekomen dan een gelijkspel en wij dus kampioen zijn geworden! Proficiat mannen!

Volgende week de laatste uitwedstrijd van het seizoen, tegenstander is dan Excelsior en aanvang wedstrijd is 14:30 uur.

Opstelling:
1. Joey, 2. Aaron, 3. Joël, 4. Maikel (53. Brend), 5. Georgy, 6. Anouar ©, 7. Jasper, 8. Million, 9. Mike, 10. Yassin, 11. Aness (61. Melvin)

Wissels:
12. Ruben 14. Thomas 15. Tycho 16. Brend (53. ingevallen voor Maikel) 17. Melvin (61. ingevallen voor Aness) 18. Aziz

Scoreverloop:
31. 0 – 1  NAC
40. 1 –1  Yassin
41. 1 – 2  NAC
71. 2 – 2 Joël (assist: Melvin)
80+3. 3 – 2 Melvin
Bron: redactie / H.R.

Deel online: