Nieuwsberichten
Kleine overwinning Vitesse O19 op NAC O19 12/04

In de eerste helft een oppermachtig Vitesse. Vitesse had veel balbezit en drong NAC terug tot verdedigen. In de vierde minuut al de eerste kans voor Vitesse. Lars ten Teije werd net buiten de zestien meter neergelegd. De vrij trap van Patrick Vroegh was op maat en kwam bij Hidde van Dijk die maar net over schoot.

Een paar minuten later een goede voorzet van Giovanni Scharrenberg op Lars, die werd neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf een strafschop. Lars nam deze strafschop zelf en schoot feilloos binnen. In de negentiende minuut had Thomas Buitink de stand kunnen verdubbelen, maar zijn inzet werd gered. In de 33e minuut was Vitesse opnieuw gevaarlijk een vrij trap van Patrick kwam bij Jesse Schuurman die te zacht op doel schoot.

In de tweede helft probeerde NAC het Vitesse met lange ballen moeilijk te maken. De verdediging stond goed en de eerste en laatste kans voor NAC was pas in de 84e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd over gekopt. Doordat NAC probeerde aan te vallen kreeg Vitesse veel mogelijkheden om de score op te voeren. Dit lukte niet en zo bleef het 0-1. Een zestal mogelijkheden werden onbenut gelaten. In de 51e minuut een aanval over rechts. Mike de Beer bereikte Hidde die net naast schoot. Even later een korte hoekschop van Mark Bencze op Giovanni die Lars bereikte. Zijn kopbal ging over het doel. In de 69e minuut schoot Hidde net naast op aangeven van Jesse. Vijf minuten voor tijd ging Lars tussen twee verdedigers door richting doel. Zijn inzet werd door de doelman gehouden. De terugspringende bal kwam weer bij Lars maar zag nu zijn inzet naast het doel gaan. Twee minuten voor tijd kreeg Mark op aangeven van Lars een goede mogelijkheid. Zijn schot werd tegengehouden door de doelman van NAC. In de allerlaatste minuut een uitval van Vitesse. Lars schoot tegen de paal. Direct hierna floot de scheidsrechter af. Een kleine overwinning dus, maar wel een nuttige. De volgende wedstrijd is op zaterdag 15 april thuis tegen de graafschap om 14.30 uur.

Opstelling Vitesse:
Bilal Bayazit, Giovanni Scharrenberg, Younes Zakir, Joeri Potjes , Jelmer Boleij, Jesse Schuurman, Mike de Beer, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Hidde van Dijk, Lars ten Teije.

Wissels ingevallen: Levi van der Spek, Mark Bencze, Georgy Theuns, Reyer van Doorn.
Wissels niet ingevallen: Job Schuurman, Skip Foss, Aaron Kwarko.

Scoreverloop:
7. 0-1 Lars ten Teije.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: