Nieuwsberichten
Matige wedstrijd Vitesse O19 tegen ADO Den Haag O19 02/11

Vitesse O19 speelde in de eerste helft onder het niveau. ADO speelde snel met gevaarlijke aanvallen en Vitesse kon hier weinig tegenover zetten, al bleef de schade beperkt. In de 21e minuut kwam Ado al op voorsprong. Uit een hoekshop stond een speler op de vijf meter geheel vrij. Hij kon ongehinderd inkoppen.

Toch kwam Vitesse in de 34
e minuut langszij. Hicham Acheffay pakte een bal af bij zijn tegenstander. En bereikte Thomas Buitink die vanaf twintig meter voortreffelijk raak schoot via de onderkant van de lat. Eén minuut later had Vitesse zelfs op voorsprong kunnen komen. Een voorzet vanaf links door Quentin Seedorf kwam bijna bij Mark Bencze die een teenlengte te kort kwam om de bal goed te raken. Hierna was ADO weer beter en vijf minuten voor rust kwamen zij dan ook verdiend op voorsprong. Een schot vanaf ongeveer zestien meter ging onder de hand van Bilal Bayazit door. 

In de tweede helft probeerde Vitesse met beter spel dan in de eerste helft het initiatief te nemen. Dit leverde dan ook twee kansen op binnen het kwartier. In de 52e minuut kwam een vrije trap bij de tweede paal waar Younes Zakir stond. Hij miste maar net en in de 59e minuut een slim balletje van Azzedine Dkidak op Thomas Buitink. Hij kwam vrij voor de doelman, maar deze doelman was er net op tijd bij. Door knullig balverlies in de verdediging van Vitesse kwam ADO op een 1 -3 voorsprong. In de 75e minuut werd Mark Bencze in het strafschop gebied neergelegd, maar tot ieders zijn verbazing kreeg hij een vrije trap tegen vanwege een schwalbe en een gele kaart. Acht minuten voor tijd kreeg Younes opnieuw een mogelijkheid om te scoren uit een vrij trap van Hicham. Younes kopt over. Het lukte Vitesse niet meer om de achterstand ongedaan te maken. De uitslag werd zelfs nog slechter door opnieuw balverlies in de achterhoede. ADO scoorde hieruit en zo stond de eindstand 1 – 4 op het bord.

Opstelling:
Bilal Bayazit, James Fofana, Younes Zakir, Brian Vogelzang, Quentin Seedorf, Noah Abid, Marc Bencze, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Azzedine Dkidak, Hicham Acheffay. 

Wissels ingevallen: Thomas Beekman, Nikolas Agrafiotis.
Wissels niet ingevallen: Niels van Hooff, Jur Driessen, Elton Kusi, Mike de Beer, Anthonu Musaba 

Scoreverloop:
21. 0-1 ADO Den Haag
34. 1-1 Thomas Buitink
40. 1-2 ADO Den Haag
63.
1-3 ADO Den Haag
82.
1-4 ADO Den Haag
Bron: redactie / AvdB

Deel online: