Nieuwsberichten
Moeizame overwinning Vitesse O19 tegen NAC O19 23/10

Vitesse O19 behaalde tegen NAC O19 een overwinning, maar mocht niet klagen, want NAC had mogelijkheden op een beter resultaat. Hier zag het er in de eerste helft niet naar uit, want Vitesse was de gehele helft oppermachtig en stond dan met rust met 1 – 0 voor. Dit had meer kunnen zijn en was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu rook NAC in de tweede helft zijn kansen, maar doelpunten bleven uit.

In de elfde minuut ging Richonell Margaret alleen op de doelman af, maar de doelman was net op tijd het doel uit en kon redding brengen. Even later een mooie actie van Jasper. Hij ging langs twee man en gaf een voorzet op maat die bij Thomas Beekman kwam. Het schot van Thomas ging over het doel. De eerste kans voor NAC was in de 27e minuut uit een hoekschop. De kans werd gered door Joey Kesting. In de 39e minuut werd het 1 – 0 voor Vitesse. Een lange bal van Joël Thodé op Richonell. Zijn inzet werd door de doelman van NAC tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop bereikte Azzedine Dkidak de vrijstaande Jasper die met zijn hoofd kon scoren. Twee minuten later ging Richonell alleen op de doelman af. Vanaf de dug out van Vitesse leek het erop dat Richonell neergelegd werd in het strafschop gebied, maar de scheidsrechter die goed opgesteld stond zag dat de bal gespeeld werd. Nog net voor de rust nog een prima mogelijkheid voor Vitesse. Een hoekschop van Azzedine werd prima genomen en kwam op het hoofd van Yassin Oukili. Deze kopbal ging net over het doel.

In de tweede helft een ander spelbeeld zoals eerder genoemd. NAC speelde op de aanval en werd het in de tweede helft boeiend en spannend gevecht. In de 52e minuut werd het bijna 1 – 1. Joey Kesting had geluk. Hij schoot de bal tegen een tegenstander aan. Met enig fortuin kon hij de bal vangen. Nog geen minuut later redde Joey prima bij een één tegen één situatie. Het bleef een open wedstrijd en kwam Vitesse in de 62e minuut opnieuw goed weg. Een inzet binnen de vijf meter ging via een aantal voeten van Vitesse niet in het doel.

Doordat NAC volop op de aanval speelde kreeg Vitesse ook nog een goede mogelijkheid in de 66e minuut. Een perfecte counter via Richonell op Mark Bencze. De voorzet van Mark kwam bij Thomas die de bal naast schoot. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Vitesse weer beter in het spel, doordat de krachten van NAC langzaam wegebden. Vitesse hield hierdoor stand en kon de 1 – 0 voorsprong vastgehouden worden.

 

Opstelling:
Joey Kesting, Aaron Sieders, Joël Thode, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Anouar El-Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Richonell Margaret, Thomas Beekman, Aness Serghini.

Wissels ingevallen: Jur Driessen, Georgy Theuns, Mark Bencze, Maikel Jansen.
Wissels niet ingevallen: Ruben van Kouwen, Quentin Seedorf.

Scoreverloop: 1-0 (1-0)
39. 1 – 0 Jasper Dahlhaus
Bron: redactie / AvdB

Deel online: