Nieuwsberichten
O12 wint topper tegen AZ 11/12
Vitesse O12 speelde zaterdag onder ruime belangstelling op het eigen Papendal tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Na de opeenvolgende overwinningen tegen PSV en Ajax stond er dus wederom een interessante krachtmeting op het programma.

In het eerste blok begon de O12 uitstekend en stond het constant voor, maar AZ beschikt natuurlijk ook over een prima groep en wist de stand aan het einde van het blok terug te brengen naar 3-3. Doelpuntenmakers: Youssef, Jesper en Karsten.

Blok twee ging moeizamer voor de O12, al werden er voldoende kansen gecreëerd. Doordat AZ de mogelijkheden beter benutte, gingen zij halverwege aan de leiding met 5-6. Doelpuntenmakers aan Vitesse kant waren Dean en Jesaja.

De spanning steeg in het derde blokje en beide ploegen bleven het publiek vermaken met goed combinatiespel, uitstekende reddingen van de keepers en een gezonde wil om te winnen. Ditmaal was het de O12 die beter met de kansen omging en Janairo en Jim draaide stand om in een 7-6 voorsprong.

In het laatste blok veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Het spel golfde op en neer en op beide helften werd vol voor de winst gespeeld. AZ kwam op gelijke hoogte, maar door doelpunten van Battal en Luc werd uiteindelijk, over de gehele wedstrijd gezien, toch de verdiende overwinning behaald. Eindstand 9-8.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: