Nieuwsberichten
O15 heeft totale offday uit bij FC Utrecht 05/02
Uit naar FC Utrecht. Altijd lastig, hoorde ik zeggen!! En dat bleek wel.

Met weer een enorme ziekenboeg en twee spelers die ons voor de winterstop verlieten moesten, kwamen we vandaag op negen eigen spelers. Gelukkig is de O14 al weken bereid om ons te helpen en dat doen ze heel verdienstelijk.

De laatste maanden haalden we prima successen en ook vandaag hoopten we daar weer op. Bij een overwinning op FC Utrecht konden we opklimmen naar plaats 6. Als je dan beseft dat je van plaats 11 afkomt, dan mag je niet echt klagen.

Vandaag stond ook in het teken met het weerzien van onze voormalige spits Gijs Hovius. Leuk om te horen dat het goed met hem gaat.

Vandaag echter liep het totaal niet. FC Utrecht zette al vroeg en enorm fel druk op onze verdediging. Helaas resulteerde dat al in de 4e minuut tot de 1-0 voor Utrecht. In een poging de bal te verdedigen kwam de bal ongelukkig op het scheenbeen van Jorg van Rijn en precies in de lijn van de aanvaller die koelbloedig de bal achter Edwin Danquah schoot. Een klap die we helaas niet meer te boven kwamen en Utrecht werd sterker en sterker.

Verdedigend zag het er niet al te best uit. De rechterkant van FC Utrecht vloog met regelmaat over onze verdediging heen en dat zorgde voor veel kansen voor de gastheren. Persoonlijke fouten achterin zorgen ervoor dat na 30 minuten een 4-0 stand op het scorebord stond. We stonden erbij en keken erna. Het middenveld wist ook niet wat ze hiermee aanmoesten en de aanvallers werkten wel hard maar werden ook zelden bereikt.

Een zeldzame aanval via Milan Sanders en Eray Surul belande bij de keeper van FC Utrecht. Op onverklaarbare manier kwam de bal voor de volledig vrijstaande Tyron Perret. Hij kon hem makkelijk intikken. 4-1. In de laatste minuut van de eerste helft was het de genadeklap van FC Utrecht. Wederom was het daarmee FC Utrecht dat de fouten van onze verdediging keihard afstrafte.5-1

In de rust werden de puntjes op de i gezet door Michael en Niek. Vincent werd achterin vervangen door Merdan. Jorg naar het centrum en Milan mocht het op rechtsachter proberen. Met deze omzetting kreeg de staf wel gelijk. Met 2 spitsen in plaats van 3 en een verdediger extra kregen we soms zelfs overwicht in een wedstrijd die al gelopen was. Achterin werd nog nauwelijks iets weggegeven, maar voorin werd helaas nauwelijks iets gecreeerd. Toch scoorden we de 5-2 door Max van Beem. Er was even hoop op een stunt, maar de derde goal bleef te lang uit, waardoor deze wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Onze concurrenten verspeelden vandaag gelukkig ook allemaal punten, zodat deze nederlaag nog geen fatale gevolgen heeft. Aankomende week gaan we weer hard trainen, zodat we klaar zijn voor ADO Den Haag aankomende zaterdag.

Opstelling Vitesse O15
 1 Edwin Danquah,  2 Jorg van Rijn, 3 Vincent Derksen, 4 Marcus Steffen,  5 Max van Beem,  6 Devonish Eustatia, 7 Milan Sanders,  8 Andrei Gheralia, 9 Eray Surul, 10 Naigiro Sambo, 11 Tyron Perret Gentile.

Wisselspelers:
12 Kevin Gadellaa, 13 Merdan Cemtay, 14 Jordy de Beer

Scoreverloop:
4e minuut FC Utrecht
16e minuut FC Utrecht
22ste minuut FC Utrecht
30ste minuut FC Utrecht
31ste minuut Tyron
5-1 35ste minuut FC Utrecht
5-2 44ste minuut Max


Bron: redactie / DvdW

Deel online: