Nieuwsberichten
O15 verliest in blessuretijd van Ajax 13/04
Een zeer hardwerkend Vitesse O15 wist het sterke Ajax vandaag lastig te maken. Met tien internationals in de gelederen wisten we dat het zwaar zou worden. Omdat een aantal jongens “op scherp” stonden en Jorg terugkwam van een griepje  moest de trainer wat verschuivingen in de opstelling toepassen. Mika Grotenhuis stond bijvoorbeeld op 7 en Milan maakte zijn debuut op nr 2 , waar hij normaal gesproken altijd in de voorhoede te vinden is. Met zijn snelheid zou hij wel eens voor een verrassing aan die rechterkant kunnen zorgen.  

In het begin van de eerste helft had Ajax een flink veldoverwicht en Nigel van Haveren voorkwam met een paar prima reddingen dat Ajax op voorsprong kwam.  Giovanni Davidse stond zijn mannetje op de linksachter positie en Marcus Steffen en Vincent Derksen hielden met kunst en vliegwerk de Ajacieden op gepaste afstand. Het middenveld met Ruben van Strien, Devonish Eustatia en Naygiro Sambo knokten voor wat ze waard waren en maakten het Ajax zo moeilijk mogelijk en verhinderden veel aanvallen. Voorin wisten we dat we wat minder kansen zouden krijgen.
 
Helaas werden Eray Surul, Tyron Gentil en Mika iets te weinig bereikt, maar ook deze mannen streden als leeuwen. De rust werd gehaald met een 0-0 stand. Na rust bleef Devonish achter in de kleedkamer en mocht Jorn zijn opwachting maken. Ajax had af en toe nog een licht veldoverwicht, maar ook wij kregen steeds meer grip op de wedstrijd waardoor we een paar kleine kansjes kregen. Milan stuurde Eray een keer weg met een prima lange pass , maar het geluk ontbrak en Eray kon net niet zijn voet ertegen krijgen. Andrei Gheralia en Max van Beem kwamen in het veld voor de moegestreden Giovanni en Ruben. Gallio Esajas had inmiddels Mika vervangen en Jorg van Rijn kon toch nog  tien minuutjes spelen en om toch proberen de winst binnen te slepen werd Milan van rechtsachter naar linksvoor gezet. Bijna wierpen deze omzettingen zijn vruchten af en een snelle counter via de goed ingevallen Gallio kwam de bal bij Eray terecht en hij schoot keihard op goal vanaf veertien meter. Helaas ging deze bal over en bleef het 0-0.

Ajax zette nog één keer aan en nadat Nigel nog een paar keer belangrijk was geweest wist Ajax via de rechtsbuiten na een misverstand in onze achterhoede af te straffen en via een scrimmage de 0-1 in blessuretijd binnen te tikken. Heel zuur om zo te verliezen. De overwinning van Ajax was terecht, maar de inzet van ons team had best beloond mogen worden met een puntje. Zaterdag spelen we de halve finale voor de beker tegen AFC
 
Opstelling:
1 Nigel van Haveren,  2 Milan Sanders, 3 Vincent Derksen, 4 Marcus Steffen,  5 Giovanni Davidse,  6 Devonish Eustatia, 7 Mika Grotenhuis,  8 Ruben van Strien, 9 Eray Surul, 10 Naigiro Sambo, 11 Tyron Perret Gentil.
 
Wisselspelers:
12 Edwin Danquah, 13 Max van Beem, 14 Gallio Esajas, 15 Andrei Gheralia, 16 Jorg van Rijn, 17 Jorn Smits, 18 Wesley Muit.
 
Scoreverloop:
72. 0-1 AjaxBron: redactie / DvdW

Deel online: