O16 Speelt Spectaculair Gelijk Tegen Ajax

Op de tribune en langs het veld zaten we allemaal net op onze stoelen of daar lag de bal al in het netje. Noem het onoplettendheid, gebrek aan scherpte of wat dan ook, zonder dat de bal ook maar door één van ons is aangeraakt lobt hun spits hem heel listig over onze doelman heen.

Het voordeel van zo’n hele snelle tegengoal is dat de jongens nog 79 minuten de tijd hadden om het recht te trekken. Na dit doelpunt waren de onzen weer bij de les en ondanks dat de bezoekers meer in balbezit waren leidde dit niet tot echt hele grote kansen. In de 12e minuut levert goed doorjagen van Miliano balbezit op. Op aangeven van Abdul snijdt hij naar binnen en zet met een goede steekpass Wessel alleen voor de keeper. Diens schot met links gaat helaas naast het doel.

Onze jongens kregen nu steeds meer grip op de wedstrijd en zo kwam het dat de wedstrijd meer en meer in evenwicht kwam. Het spel speelde zich merendeels af tussen de beide zestienmeters en dus waren er weinig kansen te noteren. In de 22e minuut is het Wessel die vanaf links naar binnen flitst en Miliano bedient. Zijn schot vanaf rand zestien suist maar net over de lat van de Ajax goalie.

De bezoekers kwamen amper meer van hun eigen helft af, ze werden goed en fel afgejaagd. Het was mooi om te zien hoe de jongens er alles aan deden om de stand gelijk te trekken. Helaas wilde dit niet lukken en dus gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

De beginminuten van de tweede helft lieten hetzelfde spelbeeld zien als voor rust. We hadden veel balbezit maar kwamen er maar niet door. Ajax liet in deze fase ook niet veel zien maar kwam wel steeds meer in de wedstrijd. Waar de gelijkmaker nu een terechte beloning zou zijn werd na tien minuten spelen de achterstand verdubbeld. Een Ajacied werd over het hoofd gezien en kon ongehinderd de zestien in lopen. Zijn puntertje komt via Jari weer tegen diens lichaam en zo rolde de bal tegen de touwen. Het ging nu op een mission impossible lijken maar de mannen gaven zich niet zomaar gewonnen. Het harde werken werd beloond en de aansluitingstreffer viel in de 70e minuut. Na gefrommel aan de zijlijn was het Miliano die de bal oppikte en met de bal aan de voet de zestien binnen ging. Zijn schot werd door de keeper niet klem gepakt en in de rebound was het de attent meegelopen Noah die de 1-2 binnen prikte.

Binnen 15 minuten die volgden werd de wedstrijd volledig op z’n kop gezet. Na een goede redding van Jari op een vrije trap volgt de razendsnelle omschakeling. Noah opent op rechts en bedient de pijlsnelle Wessel. Hij trekt naar binnen en legt de bal panklaar voor de linker van Miliano die de bal naar binnen loopt en zo staat de stand weer gelijk.

Nog nauwelijks hiervan bekomen of de voorsprong staat op het bord. Wederom valt het doelpunt uit een snelle omschakeling. Jari trapt de bal ver naar voren, Miliano speelt de bal naar Wessel maar die stuit op een Amsterdamse verdediger. De bal komt voor de voeten van Ellery die hem de zestien in slingert waar de inmiddels mee opgekomen Miliano de bal oppikt. Hij legt de bal met rechts klaar voor zijn linker en op de rand zestien krult ie de bal werkelijk fenomenaal in de verre hoek buiten het bereik van de doelman. De “remontada” is een feit en hoe! Op basis van het vertoonde spel en de vechtlust zo zwaar verdiend.

Er zijn nog wel 7 minuten te spelen en je kan er van op aan dat dat de gasten nu verwoed op jacht gaan naar de gelijkmaker. Het ging lang goed… tot de 80e minuut. Ze kregen op 30 meter van het doel een vrije trap te nemen. Deze werd de zestien in gebracht en de boomlange invaller aan Amsterdamse zijde kopte de bal buiten het bereik van Jari in de verre hoek binnen.

Na 80 minuten spelen hielden beide ploegen aan deze enerverende wedstrijd een punt over. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag maar oh wat waren de boys dicht bij een stunt.

Het is jammer maar ze kunnen al met al trots zijn op dit resultaat.