Nieuwsberichten
O17 bezorgt Nijmegenaren zure druiven 19/03
Na drie maal op rij verloren te hebben werd het tijd voor een ommekeer en welke tegenstander is daar beter geschikt voor dan NEC? De burenruzie waarvoor je de meeste spelers niet hoeft te motiveren en daarbij kwam ook nog dat dit deze zaterdag de Academiewedstrijd van de Maand was.

De jongens wilden daarom hoe dan ook een goed resultaat neerzetten om niet te ver achterop te komen. Het begin was echter verre van ideaal, al na zes minuten kwamen we op achterstand door een eigen doelpunt. De bal werd door Luuk in zijn eigen doel getikt nadat hij te weinig tijd had om het leer weg te kunnen werken. Dus was het, wederom, jagen op de gelijkmaker.

De rest van de wedstrijd kende veel gelijkenissen met voorgaande wedstrijden. Een tegenstander die inzakt, loerend op een foutje van onze kant om vervolgens in de omschakeling of met een geniepige counter toe te slaan. Onze jongens hebben dit vaker gezien en nadat ze in het begin even moesten wennen aan de bezetting op het middenveld van de tegenstander, kwamen ze later niet of nauwelijks meer in de problemen.

Het enige wat restte waren de doelpunten aan onze zijde, aan strijdlust en mentaliteit geen gebrek maar het beetje vernuft of geluk wat je in de laatste fase nodig hebt ontbrak. Hoe langer het doelpunt uitbleef hoe meer de tijd de grootste tegenstander werd. De jongens bleven maar beuken op de Nijmeegse muur maar tot meer dan een paar barstjes kwam het niet. Waar we vorige week nog in de blessuretijd het deksel op de neus kregen zat het dit keer eens een keertje mee.

In de eerste minuut blessuretijd kregen we een corner, Daan slingerde de bal in het doelpuntgebied en als een duveltje uit een doosje was daar plotseling Eelco die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Zijn allereerste officiële Vitesse-doelpunt en wat was het hem, na zijn puike optredens de afgelopen weken, en ons gegund! Het was dan weliswaar maar een puntje maar alles beter dan een verliespartij na een wedstrijd waarbij je 75% balbezit hebt en 1 of  2 kansjes hebt weggegeven.

Volgende week vrijdag 22 maart spelen we om 18:00 uit tegen Sparta in het Sparta Stadion. Op zaterdag 30 maart spelen we voor de competitie een uitwedstrijd tegen Ajax O.17, aanvang wedstrijd op de Toekomst is 14:30 uur.

Opstelling Vitesse:
1.    Job                
2.    Kelvin                            
3.    Eelco                        
4.    Luuk                    
5.    Maikel        ( 64e minuut vervangen door Niyi)                    
6.    Enzo ©                            
7.    Darnell        ( 56e minuut vervangen door Jurmain)                    
8.    Million        ( 56e minuut vervangen door Jayden)                    
9.    Mike        ( 64e minuut vervangen door Sergio)                    
10.    Daan                    
11.    Melano                            
Wissels:
       12.  Nigel        
       14.  Niyi        ( 64e minuut ingevallen voor Maikel)                    
       15.  Jurmain    ( 56e minuut ingevallen voor Darnell)                
       17.  Sergio        ( 64e minuut ingevallen voor Mike)                
       18.  Jayden        ( 56e minuut ingevallen voor Million)
       19.  Djordy
           
Scoreverloop:  
0 – 1    NEC 6e minuut
1 – 1     Vitesse 80+1e minuut
Doelpunt: Eelco    Assist: Daan


Bron: redactie / H.R.

Deel online: