Nieuwsberichten
O17 boekt belangrijke zege uit bij FC Utrecht O17 19/12
Om bij de eerste acht te eindigen moeten we als Vitesse O17 deze wedstrijd winnen en uit bij FC Utrecht is dat al vaak lastig genoeg. Het begin van de wedstrijd oogde nogal rommelig van beide kanten, ballen sprongen alle kanten op en het balbezit aan beide zijden was maar van korte duur.

De Domstedelingen hadden in deze fase het betere van het spel maar echt in grote problemen is onze verdediging niet geweest. Gaandeweg de eerste helft kwam er meer rust in ons spel en daardoor ook meer balbezit. De wedstrijd kantelde en in no time stond de 0-2 op het scorebord. Eerst wast het Mike die de bal op aangeven van Yassin met zijn linker heerlijk in de verre hoek krulde en nog geen 2 minuten later kopt Joël uit één van de vele hoekschoppen de 0-2 binnen!

Met deze stand gingen we ook de rust in.

Rust

In de rust had trainer Kevin nog gewaarschuwd dat de thuisploeg volle bak zou geven om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. En zo geschiedde dan ook, knullig balverlies op het middenveld zorgt er voor dat hun spits er mee vandoor kon gaan en de bal tussen de benen van Ruben door tegen de touwen schoot. Zo werd het dan toch nog lastig en Utrecht ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker.

Ook nu stond de verdediging zijn mannetje en ze kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Door de ruimte die nu bij de Utrechters ontstond waren er genoeg mogelijkheden om eerder afstand te nemen maar om het spannend te houden viel het bevrijdende doelpunt pas een paar minuten voor tijd. De ene invaller ( Daan) bedient de ander ( Ibrahim) en laatstgenoemde schiet de 1-3 binnen!

We staan nu achtste en hebben nog 1 overwinning nodig om zeker te zijn van de kampioenspoule. Aanstaande dinsdag 19 december ontvangen we sc Heerenveen op Papendal, aanvang wedstrijd is om 19.00 uur

Opstelling Vitesse O17
1. Ruben
2. Melvin (53 e minuut vervangen door Tycho)
3. Joël ©
4. Anouar
5. Aaron
6. Yassin
7. Jasper
8. Million (61 e minuut vervangen door Daan H.)
9. Mike (76 e minuut vervangen door Maikel E.)
10. Nouri (67 e minuut vervangen door Thomas)
11. Aness (55 e minuut vervangen door Ibrahim)
Wissels:
12. Joey
14. Thomas (67 e minuut ingevallen voor Nouri)
15. Daan H. ( 61 e minuut ingevallen voor Million)
16. Tycho ( 53 e minuut ingevallen voor Melvin)
17. Aziz
18. Ibrahim ( 55 e minuut ingevallen voor Aness)
19. Maikel E. ( 76 e minuut ingevallen voor Mike)


Scoreverloop:
0 – 1 Vitesse 24 e minuut
Doelpunt: Mike Assist: Yassin

0 – 2 Vitesse 26 e minuut
Doelpunt: Joël Assist: Anouar

1 – 2 FC Utrecht 42 e minuut

1 – 3 Vitesse 76 e minuut
Doelpunt: Ibrahim Assist: Daan H.


Bron: redactie / H.R.

Deel online: