Nieuwsberichten
O17 boekt nette overwinning op hekkensluiter FC Twente 27/11

Vandaag wederom een wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste helft van de ranglijst, ditmaal is het rodelantaarndrager FC Twente dat op bezoek komt.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren de jongens nu vanaf het beginsignaal vlijmscherp en de bezoekers werden direct onder druk gezet. De ene aanval volgde de andere op maar gescoord werd er niet. Pas rond het halfuur viel het langverwachte doelpunt, Million gaat het strafschopgebied binnen en lijkt dan de bal te verliezen maar via de kluts krijgt hij hem terug en ziet in zijn ooghoek de geheel vrijstaande Daan staan. Onze nummer 10 faalt niet en schiet zijn 3e van het seizoen binnen.

Nog geen 5 minuten later wordt de voorsprong verdubbeld als een uittrap van Job verlengd word door Simon. De bal beland voor de voeten van Daan die op zijn beurt Melano een niet te missen kans schenkt. Met zijn linker schiet hij de bal in de korte hoek achter de Twente goalie en met deze stand gaan beide teams aan de thee.

De wedstrijd wordt direct na rust op slot gegooid als Melano zijn 2e van de avond noteert. Op aangeven van Enzo snelt hij langs 2 tegenstanders en haalt met zijn linker verwoestend uit, de bal vliegt heerlijk tegen het dak van het doel binnen.

Een moment van onoplettendheid en een slechte balaanname van één van de verdedigers leidde het tegendoelpunt in. Hun snelle rechtsbuiten wist hier wel raad mee en zijn schot liet Job kansloos. Onze jongens waren hierna weer bij de les en vanaf dat moment was het weer eenrichtingsverkeer richting de Twentegoalie.

De bezoekers konden niets anders dan tegenhouden maar na een uur spelen moesten ze dan toch de 4e tegentreffer incasseren. Een één-tweetje van Simon en Million en laatstgenoemde rondde beheerst af.

De score had hierna nog verder kunnen en moeten worden uitgebouwd maar het bleef bij 4-1. Een nette overwinning op deze koude novemberavond waar niets op af te dingen viel.

Volgende week wederom een vrijdagavondwedstrijd, ditmaal is op Het Kasteel Sparta de tegenstander. De wedstrijd in het Sparta stadion begint om 17:00 uur.

Opstelling Vitesse:
1. Job                
2. Kelvin                            
3. Maikel (69e minuut vervangen door Eelco)                
4. Enzo ©                    
5. Niyi (62e minuut vervangen door Sergio)                    
6. Jayden                            
7. Mike (52e minuut vervangen door Darnell)                    
8. Million                         
9. Simon (62e minuut vervangend door Jurmain)                    
10. Daan (69e minuut vervangen door Djordy)            
11. Melano                        
Wissels:
12. Kevin        
14. Eelco (69e minuut ingevallen voor Maikel)                    
15. Jurmain (62e minuut ingevallen voor Simon)        
16. Djordy (69e minuut ingevallen voor Daan)
17. Darnell (52e minuut ingevallen voor Mike)
18. Sergio (62e minuut ingevallen voor Niyi)
                
Scoreverloop:  
1 - 0 Vitesse 28e minuut
Doelpunt: Daan - Assist: Million
2 - 0 Vitesse 32e minuut            
Doelpunt: Melano - Assist: Daan
3 - 0 Vitesse 42e minuut
Doelpunt: Melano - Assist: Enzo
3 - 1 Twente 43e minuut
4 - 1 Vitesse 60e minuut
Doelpunt: Million - Assist: Simon


Bron: redactie / H.R.

Deel online: