Nieuwsberichten
O17 dankzij twee rake vrije trappen langs Emmen 12/03

Vorige maand werd deze wedstrijd vlak voordat wij in Emmen aankwamen vanwege plotselinge sneeuwval afgelast. Vandaag dus wederom de bus in voor de lange rit richting Emmen.

Vanaf het begin was het een vrij eenzijdige wedstrijd, de gastheren die zich rond de eigen zestien verschansten en onze jongens die door die muur heen probeerden te beuken. Waar zij , opportunistisch, gokten op de lange bal naar voren probeerden de geel-zwarten het met combinatievoetbal. Keer op keer liep het weer vast in de drukte en lukte het maar niet om een gaatje in de overvolle defensie van de Emmenaren te vinden. Het is dan op dit soort momenten zaak om het veld breed te houden maar door de drang om het openingsdoelpunt te maken lukte dat niet altijd. Het enige gevaar kwam dan ook door een dood spelmoment, een corner die door Yassin hard tegen de lat wordt gekopt was zo’n beetje het enige wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien en nog steeds stond de Emmen muur fier overeind. Als we er al doorkwamen dan stond de Emmen goalie het doelpunt in de weg. Hij wist tot 3x toe knap redding te brengen op de schoten die op hem afgevuurd werden. Aan de andere kant heeft Ruben zijn tegenstanders maar een paar keer in zijn doelgebied gehad maar hij hoefde , in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant, niet in actie te komen. Het was Million die gedacht moet hebben dat als het via de grond niet lukt het dan maar door de lucht en over de Emmen muur moet gebeuren. Onze middenvelder besliste de wedstrijd door twee vrije trappen vanaf dezelfde plek op rand zestien binnen te schieten. De eerste ging laag in de verre hoek en de tweede schoot hij met een fraaie boog in dezelfde hoek net onder de lat door binnen. Een meer dan terechte maar moeizame overwinning. Mooi was het om te zien dat de jongens deze winst na afloop niet al te uitbundig vierden. Ze waren natuurlijk heel tevreden met de drie punten maar het vertoonde spel liet nog ruimte voor verbetering .

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd waarin ze kunnen laten zien waar ze toe in staat zijn. Dan reizen we af naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II, aanvang wedstrijd is 15:00 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Aaron, 3. Joël, 4. Thomas (67. Georgy), 5. Maikel, 6. Yassin, 7. Jasper (55. Brend), 8. Million, 9. Mike, 10. Daan (78. Aziz), 11. Aness (72. Tycho).

Wissels:
12. Joey 14. Georgy (67e minuut ingevallen voor Thomas) 15. Tycho (72e minuut ingevallen voor Aness) 16. Brend (55e minuut ingevallen voor Jasper) 17. Melvin 18. Aziz (78e minuut ingevallen voor Daan)

Scoreverloop:
57. 0 – 1 Million (vrije trap)
78. 0 – 2 Million (vrije trap)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: