Nieuwsberichten
O17 met ruime cijfers voorbij FC Twente 03/03

Na het doelpuntenfestival van vorige week wisten onze jongens vandaag wederom viermaal tot scoren te komen. Gelukkig vielen er deze wedstrijd geen tegendoelpunten te noteren en werden de drie punten in Arnhem gehouden.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd de druk opgevoerd en binnen een paar minuten vielen al drie grote kansen te noteren maar helaas liet het doelpunt nog op zich wachten. De ruimte die de Tukkers achter hun laatste linie lieten werd goed benut doordat, vooral Thomas, met de lange bal diverse malen Jasper bediende die hierdoor gevaarlijk kon zijn maar helaas leverde dit ook nog geen doelpunt op. In de 28e minuut zet dezelfde Thomas goed druk op het middenveld en verovert de bal en weet op links Mike te vinden. Onze spits trekt de bal terug op Million die de dan niet meer dan verdiende 1-0 binnen prikt. Nog geen vijf minuten later weer een lange bal van Thomas op Jasper die op zijn beurt Million bedient. Deze heeft afgelopen week waarschijnlijk goed naar de reuzenslalom bij de Olympische Spelen gekeken . De middenvelder slalomt langs een paar tegenstanders of ze er niet staan en legt de bal panklaar voor de voeten van Aness die er wel raad mee weet en de voorsprong verdubbelt.

Na de rust een klein offensief van de gasten om snel de aansluitingstreffer te scoren maar onze verdedigers kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Nadat de Tukkers uitgeraasd waren was het spelbeeld een kopie van de eerste 40 minuten en werd de druk weer langzaam opgevoerd. Het duurde nog wel even voordat de derde in het netje viel maar tien minuten voor tijd was het Million die na het zetten van een goed blok er met de bal vandoor is. In de zestien blijft hij rustig en zet voor op Mike die zijn tiende competitietreffer noteert. Het slotakkoord is tenslotte voor Jasper die, net als vorige week, een toegekende vrije trap binnen krult.

De jongens behaalden een goede overwinning, kwamen amper in de problemen , scoorden vier keer en wisten de nul te houden. Volgende week hier een vervolg aan geven levert een vastere positie bij de top drie op. Dan wacht de uitwedstrijd tegen NAC Breda, aanvang wedstrijd is 12:30 uur.

Opstelling Vitesse:
1. Ruben, 2. Aaron, 3. Joël, 4. Thomas (55. Enzo), 5. Maikel, 6. Yassin (67. Brend), 7. Jasper, 8. Million (71. Tycho), 9. Mike (75. Sergio), 10. Daan, 11. Aness (62. Melvin)

Wissels:
12. Joey 14. Enzo (55e minuut ingevallen voor Thomas) 15. Tycho (71e minuut ingevallen voor Million) 16. Brend (67e minuut ingevallen voor Yassin) 17. Melvin (62e minuut ingevallen voor Aness) 18. Sergio (75e minuut ingevallen voor Mike)

Scoreverloop:
28. 1 – 0 Million (assist: Mike)
32. 2 – 0 Aness (assist: Million)
70. 3 – 0 Mike (assist: Million)
80. 4 – 0 Jasper (vrije trap)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: