Nieuwsberichten
O17 wint met strijd en karakter in Utrecht 21/01
Op verzoek van FC Utrecht werd deze wedstrijd op vrijdagmiddag gepland en dus stonden we op een koude wintermiddag aan de aftrap op sportpark Zoudenbalch.

De tegenstander van vandaag heeft het ons in het verleden vaak moeilijk gemaakt en ook vandaag zou het absoluut geen gemakkelijke wedstrijd worden. De Domstedelingen gingen de fysieke strijd niet uit de weg en onze defensie werd in het eerste kwartier behoorlijk onder druk gezet. Na 10 minuten kregen we zelf een kans als na een aanval over links Simon de bal inkopt maar diens kopbal mist kracht en is een makkelijke prooi voor de Utrecht goalie.

Aan de andere kant moest onze keeper van vandaag, Kevin, een paar keer handelend optreden en dat deed hij met verve. Na een aanval over hun rechterkant werd de bal voorgegeven en de aanvaller kopte de bal in. Alles en iedereen op en naast het veld telde de goal al maar Kevin bracht op een fantastische manier redding en wist de bal uit zijn doel te ranselen. Na de corner die volgde toonde hij weer zijn kwaliteiten door nogmaals redding te brengen. Als keeper staat-ie daar natuurlijk ook voor,maar die eerste redding was er één van de buitencategorie. Na een half uur spelen komen we zelf bijna op voorsprong als een vrije trap er bijna in vliegt maar deze miraculeus toch nog kan worden weggewerkt door een Utrecht-verdediger.

Na de rust kregen we, mede door wat aanpassingen, wat meer grip op het spel en werd de druk op de defensie alsmaar minder. Het middenveld kwam ietsje meer aan voetballen toe en dat leidde tot wat kansjes maar het doelpunt bleef vooralsnog uit. Million had nog een kansje met een van richting veranderd schot en Enzo met een vrije trap die maar net naast de kruising zeilde.

Dit was niet een wedstrijd van technisch hoogstaand voetbal maar eentje waarbij iets anders werd gevraagd, strijd! De jongens hebben vanavond karakter getoond door de strijd aan te gaan en als team te blijven knokken voor de overwinning. De 0-1 was hiervan een prachtig voorbeeld, een overname aan onze linkerkant waarbij Sergio onze linksback Jomairo de diepte instuurt. Met een paar machtige passen steekt hij het veld over en met een uiterste krachtsinspanning kan hij de bal nog net een tikje meegeven waardoor het voor Mike een koud kunstje is om de bal tegen de touwen te schieten. Hierdoor knakte er iets bij de tegenstander en de weerstand was gebroken. Nog geen 5 minuten later viel de beslissing als Million op aangeven van Eelco de 0-2 binnen schiet.

De 3 punten waren binnen na een wedstrijd waarin de jongens als team op karakter hebben gewonnen.

Volgende week zaterdag wordt een zelfde teamspirit verwacht als Ajax op bezoek komt, de wedstrijd op Papendal begint om 12:00 uur.

Opstelling Vitesse O17
Kevin Gadellaa, Kelvin Bui, Maikel Epskamp, Eelco Mostert, Jomairo Kogeldans, Enzo Cornelisse, Darnell Hall, Million Manhoef, Simon van Duivenboden, Daan Huisman, Melano Thier

Bank: Job Froeling, Jurmain Blanchard, Niyi Scholten, Djordy de Lorme, Mike Cyubahiro, Sergio Hughes, Jayden Houtriet

Doelpunten
0-1 Mike Cyunahiro (61)
0-2 Million Manhoef (75)


Bron: redactie / H.R.

Deel online: