Nieuwsberichten
Oefenwedstrijden en toernooien voor Vitesse O.09 10/05

In de najaars- en voorjaarscompetities speelde Vitesse O.09 met wisselend succes. Ajax was een flinke maat te groot voor ons, maar aan alle andere tegenstanders waren we gewaagd. Dan wonnen we en dan verloren we. De belangrijkste winst was de ontwikkeling die de spelers doormaakten. Nu richting eind seizoen spelen we veel oefenwedstrijden en nemen deel aan mooie toernooien (o.a. deze maand aan het Marco van Ginkel toernooi in Scherpenzeel)

Hoogland O.10 niet opgewassen tegen scoringsdrift van Vitesse O.09 (19 april 2017)
In Twin-Games duels scoorden we in deze prima oefenwedstrijd 28 doelpunten. En dat was nodig ook omdat we verdedigend nogal wat steekjes lieten vallen. Hoogland scoorde 17 treffers. Het spel golfde dan ook op en neer. Einduitslag 28 – 17 in ons voordeel.

Super internationaal toernooi in Dorsten (Duitsland) voor Vitesse O.09. (22 en 23 april 2017)
Maar liefst 8 wedstrijden winnen, 3 gelijk spelen en slechts 1 wedstrijd verliezen en toch maar een 9de plaats. Wel moet gezegd worden dat er met de kwalificatieronden mee 48 clubs meededen. En niet de minste clubs. Zo was er o.a. Juventus (Italië), Rapid Wien (Oostenrijk), Schalke ‘04, Hertha BSC Berlin, Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig, Eintracht Frankfurt, Mainz ’05, HSV en PSV. Op dit toernooi deden we het uitstekend. Bovendien was het wel heftig, want we speelden maar liefst 12 wedstrijden. Onze inzet was lovenswaardig en verdedigend stond het goed. Aanvallend waren we gevaarlijk wat leidde tot 31 treffers en kregen we er in 12 wedstrijden slechts 8 tegen. Het leukste van dit toernooi was echter dat onze spelers voor het eerst bij gastgezinnen konden overnachten. De volgende ochtend moesten we dan ook vele avonturen aanhoren. Een geslaagd toernooi, waarbij de organisatie ons na afloop direct uitnodigde voor het toernooi in 2018. Winnaar van het toernooi werd Juventus, tweede U. Berlin en derde Schalke ’04.

RKVV Emplina O.10 op Papendal sparringpartner voor Vitesse O.09 (26 april 2017)
Ook in deze oefenwedstrijd was de spelvorm Twin Games (6 vs 6). Ondanks het leeftijd verschil waren we ook tegen deze hardwerkende tegenstander de bovenliggende partij. Voordeel was deze wedstrijd dat we steeds beter gingen samenspelen, waardoor er veel scoringskansen werden gecreëerd. Uiteindelijk moesten we 39 doelpunten aan onze zijde noteren en wist Emplina er 14 op het scorebord te melden. Einduitslag 39 – 14.

Try-Out voor Vitesse O.09 op de Campus van de KNVB te Zeist (29 april 2017)
Op uitnodiging van de KNVB speelden we in Zeist een wedstrijd tegen VVV Venlo. De KNVB voerde tijdens deze wedstrijd testen uit. O.a. onderzoek naar geboortemaand effect en werden de wedstrijdjes op video opgenomen. Vitesse speelde met een team, waarin de spelers geboren zijn in de eerste 6 maanden van het jaar en het ander team samengesteld uit de geboorte maanden van augustus tot en met december. Van testen kwam niet veel terecht daar de tegenstanders nauwelijks weerstand boden. Met ook nog dat wij met 2 spelers van een jaar jonger speelden. Einduitslag 35–1.

SCH ’44 uit Harmelen een uitstekende tegenstander voor Vitesse O.09 (3 mei 2017)
Het Vitesse-complex op Papendal blijkt een grote aantrekkingskracht op clubs te hebben om tegen onze Academie teams te willen spelen. Afstand is dan ook geen obstakel voor ze. Zo was woensdag 3 mei SCH ’44 O.10 te gast op Papendal. En het werd een prima oefenwedstrijd (spelvorm 8 vs 8) voor onze jongens. De fysiek grotere tegenstanders boezemden nogal ontzag in bij onze spelers en werden we nogal eens afgetroefd door te lang te treuzelen aan de bal. We verspeelden daardoor de bal en gaven ook de nodige cadeautjes weg. De eerste 2 blokken (van 20 minuten) verloren we dan ook met 0-2 en 1-3, maar in het laatste blok ging het steeds beter en waren de rollen omgedraaid wen wisten we dit blok met 5-2 te winnen. Een nipte nederlaag met een eindstand van 6-7.

Drieluik voor Vitesse O.09 in het AGOVV-stadion met v.v. Wilhelmus O.10 en DSVP O.10 (6 mei 2017)
Helemaal uit den Haag en Pijnakker kwamen de tegenstanders van Vitesse O.09 om in Apeldoorn op het prachtige sportpark Berg & Bos van het gastvrije AGOVV in Apeldoorn een zogenaamde 3-luik (minitoernooi) met Vitesse O.09 te spelen. In het knusse stadion was het bovendien voor alle spelers, ouders en meegekomen supporters prima vertoeven. In totaal werden er 14 wedstrijdjes gespeeld van 15 minuten. Of de tegenstanders nogal onder de indruk waren van de entourage of dat wij zo goed speelden, zal altijd de vraag blijven. Het werden zeer aantrekkelijke wedstrijden, waarin wij goed samenspel lieten zien en de ene na de andere hachelijke situaties zich voordeden voor de doelen van Wilhelmus en DSVP. Hoe vaak we wel niet lat en paal raakten en ook nogal eens dotten van kansen onbenut lieten, werd er toch veel gescoord. Ook onze nieuwe aanwinsten, Casper v. d. Stoel, Sem v. d. Ent en Joey Schoonheim lieten zien geen moeite te hebben met het niveau. Na het optellen van alle standen konden we de volgende eindresultaten noteren. Vitesse O.09 – DSVP O.10 (20 – 3) en Vitesse O.09 – v.v. Wilhelmus O.10 (31 – 10). Na afloop van de wedstrijden trakteerden Berry en Leo in de Blauwe Drukte (kantine) spelers en ouders op gebak, vanwege het feit dat Vitesse de KNVB beker heeft gewonnen.
 

De doelpunten in alle hierboven genoemde wedstrijden werden gescoord door : Dylan Eleonora 33 x, Joost Stegeman 25 x, Timo v.d. Bovenkamp 23 x, Maas Jansen 17 x, Jort v.d. Glind 17 x, Yordi Dietrich 15 x, Kyan Man 11 x, Pascal van Dieren 11 x, Joey Schoonheim 8 x, Jasper Riemersma 3 x en Casper v. d. Stoel 1x. De gastspelers in deze wedstrijden wisten ook 26 keer te scoren.
Deel online: