Nieuwsberichten
Onze Yellow Boys (in Blue) winnen overtuigend hun eerste competitiewedstrijd uit in Groningen 12/09
Na een wisselvallig voorseizoen met overwegend meerdaagse toernooien werd er zaterdag 8 september dan eindelijk in competitieverband voor wedstrijdpunten gespeeld. Voor de meesten ging de wekker extreem vroeg. In Groningen willen ze kennelijk nog iets aan de dag hebben want daar  beginnen de wedstrijden van de plaatselijke O13 al om 10.15 uur. Helaas bleven Thibo Beute en Koen te Veluwe met blessures achter in Arnhem en bleef Mats thuis in verband met een griepje.
 
Al vanaf de aankomst van de mannen in de kleedkamer van FC Groningen oogden ze al erg scherp. Nadat trainer Frank de opstelling had bekendgemaakt en het technisch aanvals- en verdedigingsplan had besproken werden er dan ook veel verduidelijkingsvragen gesteld door de heren. Aan betrokkenheid geen gebrek! Ook de warming-up was van hoog niveau.

foto gemaakt door Bert Huetink
 

Direct vanaf de aftrap dicteerde Vitesse het spel. De tactische plannen vouwden zich direct uit op het Groningse kunstgras. Binnen de eerste minuut resulteerde de mooie opbouw van achteruit in een enorm grote kans voor Joaquin. Alleen voor de keeper lukte het helaas niet om de doelman te passeren. De Groningse goalie kwam goed zijn doel uit en wist het schot van Joa te keren. Jammer want deze aanval verdiende gewoon een doelpunt! In de minuten die volgden bleef Vitesse de betere ploeg. In de omschakeling liet FC Groningen echter zien over een prima ploeg te beschikken waardoor Wout alert moest blijven bij afstandsschoten van de ploeg uit Groningen.
 
De prima weerstand van FC Groningen kon niet verhinderen dat de “Yellow Boys” uit Arnhem in de eerste helft in een tijdsbestek van tien minuten drie keer wisten te scoren. Het eerste competitiedoelpunt werd gemaakt door Tim van der Leij op aangeven van de goed spelende Anass Zarrouk. Niet veel later was het opnieuw raak. Weer was het Tim die scoorde en weer op aangeven van Anass, ditmaal uit een corner.
 
De derde goal van de mannen uit Arnhem was absoluut de mooiste van de dag! De opbouw begon bij onze keeper Wout van Balen die via de achterste linie uiteindelijk Sam de Laat liet vertrekken die op snelheid de achterlijn opzocht en de bal op maat afleverde op Annas Zarrouk. Annas liet op zijn beurt de Groningse goalie voor de derde keer kansloos. Met een voorsprong van 3-0 werd er gerust.

foto gemaakt door Bert Huetink
 

In de tweede helft gingen de mannen van FC Groningen wat meer druk naar voren zetten. Wij wisselden dit goed af door te blijven voetballen maar ook door een aantal keren de bal in de diepte te leggen. Hierdoor creëerden we nog een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Helaas lieten we dit na.
 
Kortom, een goede wedstrijd met veel positieve punten! Uiteraard waren er ook een aantal mindere punten maar daar gaat trainer Frank van Kouwen met zijn mannen in de komende week weer mee aan de slag richting onze uitwedstrijd in Deventer tegen GA Eagles.


Bron: redactie / R.K.

Deel online: