Nieuwsberichten
Overwinning voor Vitesse O16 in Doetinchem 06/10

Vandaag de uitwedstrijd naar de “Superboeren” uit Doetinchem. De koploper op dit moment met negen punten uit drie wedstrijden. Een zware wedstrijd dus. Op het kunstgras veld van VV Doetinchem, waar nog verse positieve herinneringen leefde voor de trainer en ondergetekende, begonnen we nog steeds zonder de geblesseerde Yairo en Shaquille. Vandaag miste we ook Abdul die met O15 meedeed. Deze wedstrijd gebeurde er erg veel gezien de vele volgeschreven blaadjes. Het spel ging op en neer.

Na twee minuten al een schot van Wessel dat net naast ging. Een minuut later een kopbal van de Graafschap die net naast ging. In de zevende minuut van de wedstrijd was het weer de Graafschap. Een schot werd tot corner gepareerd door Twan. In de navolgende aanval was het Miliano. Omdat de keeper ver voor de goal stond schoot hij van afstand maar zijn schot ging net naast. Weer wat later een vrije trap van Wessel die tot corner werd verwerkt. De Graafschap deed in de twaalfde minuut wat terug maar het weer was het Twan die ons in de wedstrijd hield. Ook de keeper van de Graafschap stond zijn mannetje. Een mooie actie van Naygiro werd met de voet tegengehouden en een paar minuten later werd een schot van Miliano tot corner verwerkt door de keeper. Het duurde tot de 35e minuut voor er door ons gejuicht kon worden. Miliano zag de keeper weer ver voor de goal staan en zijn schot van veertig meter ging over de keeper de goal in: 0-1. Graag wilde we met deze voorsprong de rust in gaan maar helaas wist de Graafschap op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van links werd door de zeer gevaarlijke spits knap binnen getikt. 1-1 Was dus de ruststand.

Zonder thee en met een aantal tactische aanwijzingen begonnen we gretig aan de tweede helft. Al na een minuut werd Miliano neergelegd in het strafschopgebied; Penalty. Miliano ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. Vlak daarna kopte Sil een voorzet hard in maar kon de keeper hem tot corner verwerken. Hierna kwam Naygiro in een één tegen één- situatie met de keeper van de Graafschap maar weer was de keeper de winnaar. De rest van de wedstrijd ging over en weer en was super spannend omdat we geen afstand konden nemen.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en wonnen we verdient onze tweede wedstrijd van het seizoen. Op naar volgende week. Thuis om 12:00 uur tegen Fortuna Sittard.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: