Nieuwsberichten
Revanche van Vitesse O15 in Heerenveen 09/10
Na de matige wedstrijd van vorige week in Volendam mochten we vandaag weer een verre rit maken. Dit keer uit naar Heerenveen. Hoe noordelijker we kwamen, des te onstuimiger het weer werd. Ondanks de afgelastigen bij Heerenveen mochten wij toch aantreden op het enige kunstgrasveld. Na een prima trainingsweek hadden we er vertrouwen in dat vandaag de puntjes mee naar Arnhem zouden gaan.

Het begin was veelbelovend. Achterin gaven Edwin, Leonardo, Marcus en Vincent niks weg. Het middenveld met Jorn, Ruben en Andrei werkten hard en speelden heel degelijk en voorin werden we regelmatig gevaarlijk door de beweeglijkheid en snelheid van onze spitsten. Eray bleef onrust stoken in de spits. Gallio speelde zijn directe tegenstander soms helemaal zoek, vloog af en toe langs de zijlijn maar helaas had hij wat pech met zijn eindpass. In de achttiende minuut werd Milan door goed aangespeeld door het middenveld en met een fantastische beweging stuurde hij twee verdedigers het bos in en snelde op de keeper af. De enige mogelijkheid voor sc Heerenveen om Milan af te stoppen was een ouderwetse “sandwich”. Een botsing tussen de keeper en twee Heerenveen spelers was Milan teveel. Penalty, maar wel een gehavende Milan die met een “ijsbeentje” veel last had van zijn bovenbeen. Gallio wist wel raad met dit cadeautje 0-1. Het wachten was nu op een grotere voorsprong. Helaas lukte dit niet voor de rust. In de 30e minuut liet Milan zich vervangen door Divaio.

Na rust was het frivole er een beetje af en waren we iets minder gevaarlijk. SC Heerenveen nam soms het initiatief en dat leverde één grote en een paar kleine kansjes op voor onze gastheren. Edwin was scherp en moest een keer flink aan de bak.  Max verving Giovanni op de linksback positie. Na een prima pass van de inmiddels ingevallen Devonish ging Eray in de 68e minuut op de keeper af. Wesley, ingevallen voor Gallio en Divaio waren goed meegelopen en aanspeelbaar, maar Eray koos ervoor om de keeper zelf te passeren: 0-2. Opluchting bij het team. De punten konden mee naar Arnhem.

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. Een prima eerste helft met een aantal kansen, waarbij we ons zelf tekort deden door niet met een ruime voorsprong te gaan rusten en een iets mindere tweede helft waarbij we het geluk hadden dat sc Heerenveen de kansjes niet afmaakten. De aankomende vier wedstrijden spelen we tegen teams die onder ons staan. Hopelijk weten we met goed voetbal en veel strijd een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. Zaterdag a.s. thuis tegen Almere City. We gaan ervoor!

Opstelling:
1. Edwin Danquah, 2. Leonardo Rocha de Almeida, 3. Marcus Steffen, 4. Vincent Derksen, 5. Giovanni Davidse, 6. Jorn Smits, 7. Gallio Esajas, 8. Ruben van Strien, 9. Eray Surul, 10. Andrei Gheralia, 11. Milan Sanders.

Wisselspelers:
12 Senne Hoekstra, 13 Devonisch Eustatia, 14 Wesley Muit, 15 Max van Beem, 16 Divaio Kolf.

Scoreverloop:
18. 1-0 Gallio Esajas (strafschop)
68. 2-0 Eray Sürül
Bron: Redactie / DvdW

Deel online: