Nieuwsberichten
Ruime zege Vitesse O17 op FC Groningen 06/11
Vanwege de vele thuiswedstrijden op zaterdag is deze wedstrijd, met medewerking van de Groningers, verplaatst naar de vrijdagavond. Op deze frisse en mistige vrijdagavond is het de jongens er alles aan gelegen om na een gelijkspel en verliespartij, de drie punten in Arnhem te houden.

Vanaf minuut één zou het spel zich hoofdzakelijk af gaan spelen op de helft van de gasten. In de 7e minuut komt het eerste waarschuwingsschot als Ibrahim’s knal net naast gaat.
Hierna volgen nog een aantal kleine kansjes van onze kant maar het openingsdoelpunt laat nog even op zich wachten. De Groningers zetten in de 12e minuut Ruben voor het eerst aan het werk als hij een afstandsschot van een meter of 20 uit het doel weet te ranselen.

In de 13e minuut komen we er goed uit als Ibi op het middenveld een blok zet en Anouar er vandoor gaat, hij passt op Aness  en hij kapt naar zijn rechter en zoekt de verre hoek. Het schot kan door de Groninger goalie nog net tot corner worden verwerkt. De gasten komen in deze fase iets meer in hun spel maar onze defensie staat zijn mannetje en komt niet noemenswaardig in de problemen.

In de 23e minuut speelt Ruben Maikel aan en diens lange bal gaat over Mike heen maar de attent meegelopen Ibrahim pakt de bal op en kruist voor zijn verdediger de zestienmeter binnen, ontwijkt diens tackle en tikt de bal beheerst onder de keeper door, 1-0 Vitesse! In de 31e minuut krijgt Jasper na het nemen van een corner de bal weer voor zijn voeten en vanaf de rand van het strafschopgebied zoekt hij de verre hoek maar een knappe redding voorkomt de 2-0.

Vijf minuten later wederom een lange bal van Maikel die via de kluts voor de voeten van Anouar beland, hij stuurt Mike op links de diepte in. Mike zet de bal met links direct voor en weet de goed naar binnen gekomen Jasper te bereiken. Met de bal aan de voet draait Jasper om zijn as en met links schiet hij de bal snoeihard in de verre hoek tegen de touwen.

Rust
De verwachte stormloop van de gasten in het eerste deel van de tweede helft bleef uit en zelf creëerden we ook weinig. In de 55e minuut het eerste gevaarlijke moment van onze kant als Yassin op het middenveld een goed blok zet en Aness onze spits wegstuurt. Het schot van Mike wordt onderweg gekraakt en is een makkelijke prooi voor de goalie.
Een lange bal van Groningen wordt door Melvin onderschept en hij schiet de bal met links weg, deze wordt door Ibrahim doorgekopt. Mike gaat er met de bal vandoor en wilt hem opzij leggen voor de mee opgekomen Jasper maar via een verdediger komt de bal weer voor zijn voeten en zo’n buitenkansje laat onze spits natuurlijk niet liggen en hij prikt de 3-0 tegen de touwen.

Hiermee was de wedstrijd op slot en wat de gasten ook probeerden, ze kwamen er niet doorheen en moesten het keer op keer afleggen tegen hun grotere en fysiek sterkere tegenstanders. In deze fase werden ook aardig wat wissels aan beide kanten doorgevoerd en de wedstrijd kabbelde zo voort richting het einde. Een blinde bal naar voren door Groningen wordt door Joël voor de voeten van Yassin gekopt en deze ziet Ibrahim diep gaan, zijn lange bal is wel op maat en op snelheid weet Ibrahim voor zijn verdediger te komen en schiet zijn 2e en onze 4e van de avond binnen.

Een hele welkome overwinning waardoor we nu 4e op de ranglijst staan, volgende week wacht de hekkensluiter FC Twente, aanvang wedstrijd is 15:00 in Hengelo OV.
 
Opstelling Vitesse:
1.    Ruben                
2.    Melvin                    
3.    Joël        
4.    Maikel ©        
5.    Aaron       ( 68e minuut vervangen door Georgy)                        
6.    Yassin                          
7.    Jasper      ( 68e minuut vervangen door Tycho)                        
8.    Anouar       ( 70e minuut vervangen door Million)            
9.    Mike       ( 70e minuut vervangen door Daan H.)                        
10.    Ibrahim                    
11.    Aness      ( 57e minuut vervangen door Hamze)        

Wissels:
       12.  Job        
       14.  Georgy        ( 68e minuut ingevallen voor Aaron)        
       15.  Tycho        ( 68e minuut ingevallen voor Jasper)    
       16.  Hamze     ( 57e minuut ingevallen voor Aness)
       17.  Million     ( 70e minuut ingevallen voor Anouar)
       18.  Daan H.   ( 70e minuut ingevallen voor Mike)            
       
Scoreverloop:  
1 – 0 23e  minuut  Vitesse
Doelpunt: Ibrahim    Assist: Maikel

2 – 0 36e minuut Vitesse
Doelpunt: Jasper    Assist: Mike

3 – 0 58e minuut Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Ibrahim

4 – 0 69e minuut Vitesse
Doelpunt: Ibrahim    Assist: Yassin


Bron: redactie / H.R.

Deel online: