Nieuwsberichten
Theo Janssen volgt Van Beukering op als trainer Vitesse onder 19 11/06

Theo Janssen wordt trainer van Vitesse Onder 19 jaar. De Arnhemmer volgt bij het hoogste jeugdteam van de eredivisieclub Dennis van Beukering op. Die krijgt een andere functie in de opleiding.

Janssen (37) was afgelopen seizoen nog assistent van Van Beukering bij Vitesse O19. De ex-prof van Vitesse, FC Twente, Ajax en RC Genk, schuift nu door in een nieuwe structuur bij de Arnhemse club.

Nieuwe structuur
Vitesse gaat in het volgende seizoen werken met een groep van 28 tot 30 spelers, die uitkomen in het team Onder 19 en het beloftenteam. De Arnhemse club zet drie trainers op de groep.

Joseph Oosting (47) wordt coach van Jong Vitesse. De Emmenaar vervulde die rol afgelopen seizoen al. Nu de eredivisionist uit de voetbalpiramide is gestapt vanwege de ‘verstikkende’ regelgeving van de KNVB, komt het beloftenteam op maandag in actie in de competitie voor reserveteams.

De selectie zal dan bestaan uit talenten tot 21 jaar en spelers uit de eerste selectie. Die laatste groep kan zo ritme behouden. In de voetbalpiramide legt de voetbalbond daar restricties op, in de vorm van leeftijdsgrenzen en een maximaal aantal duels. Die voorwaarden gelden in de reservecompetitie niet.

Van Beukering
Van Beukering (42) wordt één van de drie coaches van de talentengroep. De Arnhemmer, ook hoofdtrainer van hoofdklasser Silvolde, verzorgt trainingen en begeleidt spelers. Hij assisteert verder op wedstrijddagen. Van Beukering is sinds de zomer van 2018 werkzaam bij Vitesse. Hij heeft in Arnhem nog een contract voor één jaar.

 


Bron: De Gelderlander

Deel online: