Nieuwsberichten
Toernooien voor onderbouw tijdens Pinksterweekend 2019 12/06
In het Pinksterweekend van 8 en 9 juni 2019 namen diverse teams deel aan toernooien in binnen- en buitenland. Vitesse O8 en O9 reisden zaterdag 8 juni af naar Scherpenzeel voor het Marco van Ginkel-toernooi, Onder11 mocht naar Düsseldorf voor een tweedaags toernooi met 300 deelnemers en Onder12 werkte een toernooi af bij Best Vooruit. Een dag later deed de Onder8 ook nog mee aan de Danny Bakker Cup.

Vitesse O8 en O9 namen zaterdag 8 juni deel aan het Marco van Ginkel-toernooi bij de Valleivogels in Scherpenzeel. Beide elftallen waren de winnaars van hun leeftijdscategorie. Het eremetaal werd persoonlijk uitgereikt door Oud-Vitessenaar Marco van Ginkel (zie foto's).

Een dag later kwam Vitesse Onder 8 ook nog met twee teams in actie op de Danny Bakker Cup voor O8 teams. Vitesse A, bestaande uit de nieuwe spelers voor O9 werd in de poulefase (vierde van de zeven) uitgeschakeld. Vitesse B eindigde tweede in de poule. In de achtste finale werd Hoofddorp eenvoudig opzij gezet (3-0) en in de kwartfinale werd Sparta Rotterdam overtuigend opzij gezet (7-1). In de halve finale nam het team het op tegen Ajax, dat helaas met 1-2 een maatje te groot bleek. De wedstrijd om de derde plaats werd met 6-1 gewonnen en Ajax ging er na een zege tegen Club Brugge met de beker vandoor. Silvan Peet (Vitesse O8) werd uiteindelijk de speler van het toernooi.
 
Vitesse O11 speelde op 8 en 9 juni met twee teams mee in een tweedaags O11-toernooi in Düsseldorf. Een toernooi met een deelnemersveld van maar liefst 300 teams. Beide teams mochten na de eerste dag verder in het hoofdtoernooi en de golden ronde. De beste spelers van de eerste dag waren Tyson Puyk (Team Vitesse Black) en WIllem Schortinghuis (Team Vitesse Yellow). De klassering na twee dagen waren een verdienstelijke 15e en 45e plaats, met Tyson Puyk als topscorer (zie foto). Vitesse B verloor niet één van hun zestien gespeelde wedstrijden.
 
Enkele uitslagen :
Mtk Budapest vs Vitesse 1-2
ADO den Haag vs Vitesse 0-2
Vitesse vs Fortuna Sittard 1-1
Vitesse vs Fc Utrecht 3-1
Vitesse vs Blackburn Rovers 0-0
Vitesse vs Everton 2-2
Vitesse vs Real Zaragoza 4-0
Vitesse vs Karlsruhe 0-0

Op 8 juni speelde Vitesse O12 een 11vs11 toernooi bij Best vooruit. Het bleek uiteindelijk het toernooi van net-niet. Het team moest het uiteindelijk doen voor een wedstrijd om de zevende plaats, die uiteindelijk met strafschoppen werd verloren van PSV.

Uitslagen:
Vitesse - ADO Den Haag: 0-1
Vitesse - FC Utrecht: 2-1
Vitesse - Antwerp: 0-2
Vitesse - Club Brugge: 2-1
Vitesse - 1.FC Koln: 1-1

Plek 7-8
Vitesse - PSV: 1-1 (wns)