Nieuwsberichten
Topper Vitesse O11 - Ajax O11 in laatste kwart beslist 08/11
Vitesse O11 speelde op 28 oktober de topper tegen Ajax. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen waar Ajax al een keer had gelijk gespeeld.

Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd en leidde terecht na een kwart met 6-3. Het was duidelijk dat de Amsterdammers nogal geschrokken waren want aan de kant werd flink gecoacht om de jongens weer in het zadel te krijgen. Vitesse bleef echter prima in het spoor. Een potje winnen lukte niet meer maar met gelijke spelen en nipte nederlagen lieten onze boys zien ook tegen een tegenstander als Ajax prima mee te kunnen voetballen.

Na 6 van de 8 potjes stond er 9-9 op het bord. Een prima prestatie maar we wilden dit graag nog even volouden. Kansen kregen we genoeg om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen echter de individuele kwaliteit en rust voor het doel was bij Ajax net iets beter verzorgd. Uiteindelijk een nederlaag van 10-14.

Doelpuntenmakers:  Jesper 2x, Nathan 2x, Fabian 2x, Luc 1x, Jim 1x, Mats 1x, Robin 1x.

Internationaal toernooi PH Almelo
Een dag later alweer mochten de boys aantreden in Almelo bij een internationaal toernooi bij PH Almelo georganiseerd door PFA. Een lange dag met veel interessante potjes tegen top tegenstanders uit Nederland maar ook van over de landsgrenzen. Onze boys speelden onder andere tegen Feyenoord, Sparta, FC Kopenhagen, AZ, FC Nordsjaeland, Bröndby en KV Mechelen.

Gedurende de ochtend werd er goed gespeeld en werden er veel overwinningen behaald. Naarmate de dag vorderde ging de vermoeidheid parten spelen. Eén team miste de halve finales door met strafschoppen te verliezen van de latere winnaar PFA O12. Al met al een leuke dag waar we als staf bij vlagen mooi voetbal hebben gezien tegen goede tegenstanders. Uiteindelijk door de strafschoppenreeksen werden we 8e en 10e.

Drieluik Sparta - Heerenveen - Vitesse

Afgelopen zaterdag was er een drieluik tegen inmiddels bekende tegenstanders. De toeschouwers konden genieten van het voetbal op deze ochtend tegen wederom goede tegenstanders. Opmerkelijkste uitslag van één van de potjes was de 6-1 tegen Sparta. Heerenveen blijkt steeds weer een taaie tegenstander waar we twee keer gelijk tegen speelde.

Het ene team van Vitesse had dit drieluik glansrijk kunnen winnen. Echter het andere team gooide roet in het eten. Geweldig om te zien dat ze voor elkaar niet onder willen doen. Belangrijkste constatering van deze dag was dat er heel goed werd gespeeld. Goed opgebouwd, goed positiespel en er werd goed geprobeerd snel diep te spelen. Wekelijks maken we stappen vooruit en die ontwikkeling is mooi om te zien. Een 2e en 3e plaats in de rangschikking.


Bron: redactie / EdH

Deel online: