Tweede Ruime Overwinning O17 Binnen Een Weektweede Ruime Overwinning O17 Binnen Een Week

Na de ruime 0-4 overwinning bij FC Twente behaalde Vitesse opnieuw een prima overwinning 1 – 4 bij AFC in Amsterdam. Tussen de windvlagen door werd er een prima wedstrijd gespeeld tegen AFC op het nieuwe kunstgras.

Vitesse O17 was de gehele wedstrijd beter, uitgezonderd de eerste tien minuten. Vitesse had de eerste helft de wind mee. De Arnhemmers kwamen dan ook al snel op een voorsprong. Eray Surul bereikte vanaf rechts de vrijstaande Devonish Eustatia. AFC kreeg in de eerste helft een vrije kans in de 25e minuut. Door goed uitkomen van Nigel van Haveren schoot de aanvaller van AFC naast. Uit een prima hoekschop van Wesley Muit werd het 0 – 2 door Luuk Wensink. Na dit doelpunt waren er geen kansen meer in de eerste helft.

Ondanks de strakke wind tegen bleef Vitesse beter en dat leverde al in het begin van de tweede helft een kans op. Eray werd binnen het strafschopgebied neergelegd. De toegekende strafschop werd door Gallio Esajas feilloos tegen de touwen gewerkt. In de 66e minuut een combinatie tussen Eray en Wesley. Hierna kwam de bal bij Jorn Smits die zijn inzet gered zag worden.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt in de 71e minuut door Eray. Hij kogelde een vrije trap onhoudbaar voor de AFC-doelman in de uiterste bovenhoek.Vijf minuten voor het einde werd nog een doelpunt van Wesley onterecht afgekeurd voor buitenspel. De eer werd nog gered door AFC in blessuretijd. Een prima overwinning voor Vitesse O17 en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen FC Groningen.

Opstelling Vitesse O17

Nigel van Haveren, Nigel de Weerd, Marcus Steffen, Luuk Wensink, Sil Swinkels, Espen van Ee, Eray Sürül, Jorn Smits, Wesley Muit, Devonish Eustatia, Gallio Esajas.

Wissels ingevallen: Andrei Gheralia, Jorg van Rijn, Davis Boogman.

Wissels niet ingevallen: Kevin Gadellaa, Leonardo Rocha de Almeida, Jordy Altena.

Scoreverloop

15e 0-1 Devonish Eustatia, 27e 0-2 Luuk Wensink, 49e 0-3 Gallio Esajas, 71e   0-4 Eray Sürül, 90+1 1-4 AFC