Nieuwsberichten
Uitslagen onderbouw week 24 18/06
Dit weekend stonden er weer enkele toernooien op het programma voor de onderbouw. Vitesse O8 deed mee aan een Onder9-toernooi bij de Legmeervogels, terwijl Vitesse O10 en Vitesse O12 tweedaagse toernooien afwerkten in respectievelijk Maasluis en Zoetermeer. Op maandag speelde de nieuwe Onder 12 nog een oefenwedstrijd tegen PFA.

Vitesse O8 plus nieuwe spelers deed mee aan het Hoofdklasse-toernooi voor Onder9-teams bij de Legmeervogels. Vitesse A behaalde een twee de plaats, Vitesse B werd zevende.

Vitesse O10 speelde mee in het tweedaagse Robin van Persie-toernooi. Helaas wist het team zich de eerste dag niet te plaatsen voor de Champions League poule, waardoor het meespeelde in de Europa League poule.

Uitslagen poule:
Vitesse 0-1 PSV
Vitesse  3-1 FC Nordsjaelland
Vitesse 3-2 Werder Bremen
 
Met deze uitslagen haalde het team de eerste plaats in de Europa League poule.

Ook de nieuwe Onder13 speelde een tweedaags toernooi. Dit toernooi werd afgewerkt bij DSO in Zoetermeer. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van de gastheer door twee doelpunten van Jesajas. Hierna volgde een 0-1 verlies van PEC Zwolle en een 3-0 overwinning op Randers, met doelpunten van Milan, Luc en Dylan (O11). Vervolgens werd er 0-0 gespeeldd tegen PSV en werd er met 0-3 verloren van Derby County. De strijd om de vijfde plek, tegen FC Utrecht, eindigde na een 2-2 (doelpunten Jim en Jesaja) in een strafschoppenreeks. Vitesse nam de strafschoppen beter en pakte zo dan ook de vijfde plaats.

Op maandag speelde nieuwe Onder12 van Vitesse een Twin Games-wedstrijd tegen PFA O13. Er werd met acht tegen acht gespeeld en de wedstrijd werd met 14-12 gewonnen.Bron: redactie

Deel online: