Nieuwsberichten
Verdiende overwinning O19 in de uitwedstrijd tegen FC Groningen 03/10

Vitesse O19 behaalde een verdiende overwinning in het hoge noorden bij FC Groningen. Het was een matige wedstrijd waarbij Vitesse wel het betere spel had. Vitesse had ook meer kansen, maar het werd 0 – 1 voor Vitesse. 

In de eerste 14 minuten waren er geen kansen voor beide teams. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Maar in de 15e minuut was het opeens raak voor Vitesse. Enrico Hernandez gaf een voorzet vanaf links op Thomas Beekman die in tweede instantie raak schoot. 

Hierna kreeg FC Groningen twee mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de lat redde Vitesse een keer. Dit waren dan ook de laatste kansen voor FC Groningen in de 1e helft. In de 24e minuut was er een mooie aanval van Vitesse; via Azzedine Dkidak kwam de bal bij Nikos Agrafiiotis die maar net over kopte. Vlak voor rust een vrije trap van Azzedine weer op het hoofd van Nikolas. Ditmaal ging bal maar net langs de verkeerde kant van de paal. Dus ging Vitesse met een 0 – 1 score de rust in.

In de tweede helft was er ook een beter spelend Vitesse. Er waren een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. In de 60e minuut werd het bijna 0 – 2. Een inzet van Thomas via Enrico werd gered door de doelman van FC Groningen. Het enige wapenfeit van FC Groningen kwam uit een afstandsschot. Dit schot werd bekwaam overtikt door Joey Kesting. 

In het laatste gedeelte van de wedstrijd had Vitesse nog twee mogelijkheden. Eerst in de 88e minuut een vrije trap van Mark Bencze die door Brend Leeflang in het doel werd gewerkt. Het doelpunt werd afgekeurd, doordat Brend in buitenspelpositie stond. In blessuretijd bereikte Thomas de vrij staande Richionell Margaret. Zijn inzet werd gered door de doelman. Hierdoor bleef het 0 -1 en ging Vitesse met 3 punten naar Arnhem.

Opstelling Vitesse O19 
Joey Kesting, Aaron Sieders, Brend Leeflang, Brian Vogelzang, Azzedine Dkidak, Anouar El-Azzouzi, Jasper Dahlhaus, Yassin Oukili, Nikolas Agrafiotis, Thomas Beekman, Enrico Hernandez.

Wissels ingevallen: Mark Bencze, Jur Driessen, Richonell Margaret, Georgy Theuns.
Wissels niet ingevallen: Job Froeling, Maikel Jansen.

Scoreverloop:
15e 0-1 Thomas Beekman
 


Bron: redactie / AvdB

Deel online: