Nieuwsberichten
Verdiende zege op sterk Zwolle voor Vitesse O11 18/10
Afgelopen zaterdag mochten we spelen in het MAC³PARK stadion van PEC Zwolle. We wilden graag een positief  vervolg geven aan de start van de competitie. Trainer Harry had van te voren gewaarschuwd dat Zwolle de laatste jaren steeds sterker wordt en aansluiting probeert te krijgen met Vitesse. De jongens waren dus gewaarschuwd en voorbereid op een lastige wedstrijd. En lastig werd het.

In de eerste potjes was Zwolle ons de baas door een mix van fysiek sterke spelers en handige dribbelaartjes die veel brutaler speelden dan onze jongens. Doordat we zelf ook niet heel scherp voor het doel waren stonden we halverwege met 6-4 achter. In de "rust" de jongens de koppies vooral weer omhoog laten wijzen omdat er nog voldoende tijd was voor herstel.

Langzaam gooiden de boys de schroom van zich af en begonnen te voetballen. Bij vlagen heel goed zelfs. Met prachtige aanvallen creëerden we meer kansen, scoorden ook meer en we zorgden er voor dat Zwolle minder dicht bij ons doel kwam. Mentaal lieten de jongens zien grote stappen te hebben gemaakt. Niet opgeven maar vechten voor elke meter en elk doelpunt.  Met nog twee potjes te gaan was de stand rechtgetrokken: 9-9.

De laatste twee potjes waren we heer en meester en trokken we de overwinning naar ons toe. 9-13 Was uiteindelijk de uitslag. Verdiend dat zeker maar de jongens hebben vandaag gespeeld tegen een goede tegenstander die het ons heel erg moeilijk wist te maken. Een combinatie van veerkracht en goede conditie brachten ons de overwinning. Een groot compliment aan deze groep is derhalve ook op zijn plaats.
 
Doelpunten: Karsten 3, Luc 2x, Jesaja 2x, Milan 2x, Janairo 2x, Geronimo 1x en Jim 1x. 
 
Donderdagmiddag 19 oktober speelt O11 tegen Sakura uit Japan een oefenwedstrijd die om 17.30 uur begint. Aanstaande zaterdag wacht weer een lastige uitwedstrijd. Dit maal reizen we naar Enschede om tegen FC Twente te spelen. Bron: redactie / EdH

Deel online: