Nieuwsberichten
Verlies en winst voor O.09 in competitie tegen De Graafschap en VVV-Venlo 14/04

VVV Venlo was zondagochtend 2 april in Doetinchem een makkelijk te nemen obstakel, want aanvallend wisten we 21 keer te scoren en zat het verdedigend goed in elkaar (drie tegentreffers). Tegen de Graafschap was het een tactisch spel. Wij wilden opbouwen vanuit onze keepers richting verdedigers en middenvelders. De spelers van de Graafschap moesten bij onze opbouw binnen 5 tellen de bal veroveren.

De Graafschap coach telde dan ook hardop en lukte het de Doetinchemse jongens ons onder druk te zetten. Dat leverde in het eerste blok een 4-0 stand op voor De Graafschap. Tja, daarna schakelde Vitesse over op plan B en hoefde de De Graafschap-coach niet meer te tellen. Het tweede blokje werd 2-2 en het derde en vierde blokje waren met 0-2 en 0-1 beide voor Vitesse.

Doelpuntenmakers:
Timo van de Bovenkamp 8 x, Pascal van Dieren 7 x, Maas Jansen 6 x, Joost Stegeman 6 x, Jort van de Glind 5 x, Koen Smit 5 x, Yordi Dietrich 4 x, Kyan Maan 3 x, Sem van der Ent 2 x en Jasper Riemersma 1 x.
 

Vitesse O.09 – Kampong O.10 werd een nuttige oefenwedstrijd (5 april 2017)

Dat werd een leuke wedstrijd tegen de jongens O.10 van Kampong uit Utrecht. In Twin Games vorm werden prima duels aangegaan. De weerstand voor de Vitesse O.09 spelers was goed en moesten dan ook steeds zoeken naar oplossingen. Aanvallend keuzes maken uit tegenstanders uitspelen met individuele acties of juist samenspelen om zo kansen te creëren. Vaak ging dit goed, maar ook vaak mislukten acties. Verdedigend omschakelen bij balverlies gaat steeds beter. Goed om je heen kijken waar jij je het beste kunt opstellen. Ook je medespeler helpen als dat nodig is gaat al beter. Daar ook Kampong goed op dreef was, werd het min of meer een gelijk opgaande wedstrijd. Uiteindelijk wisten wij toch wat meer doelpunten te scoren. Einduitslag : 28 – 22 in ons voordeel.

Doelpuntenmakers:
Dylan Eleonora 4, Joost Stegeman 4, Yordi Dietrich 4, Maas Jansen 4, Jasper Riemersma 3, Timo van de Bovenkamp 2, Pascal van Dieren 1, Kyan Maan 1 en gastspelers 5.
Bron: redactie / LvdK

Deel online: