Nieuwsberichten
Verlies Vitesse O17 tegen een effectief Sparta O17 07/10

Vitesse O17 speelde met veel strijd en werklust, maar kwam tekort tegen Sparta. Het werd een wedstrijd waarbij Vitesse wel mogelijkheden had, maar Sparta zeer effectief was. De gekregen kansen werden benut. In de derde minuut was het al bijna 0-1. Een buitenspelval werd omzeild. De aanvaller van Sparta kwam één op één te staan tegen Kevin Gadella. Kevin redde uitstekend.

Even later had Vitesse een kans via Gallio Esajas. Zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Inde elfde minuut een goede aanval van Vitesse via Espen van Ee kwam de bal bij Eray Sürül. Hij draaide bij zijn tegenstander weg, maar zijn schot ging net naast het doel van Sparta. Door balverlies op het middenveld kwam Sparta in de 21e minuut op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts kwam bij de spits die in het midden vrij stond. Twee minuten later een uitval van Sparta en het werd al 0 – 2. Hierna had Eray in de dertigste minuut een kans, maar zijn inzet was te slap. Direct in de tegen aanval kon Marcus Steffen ternauwernood redding brengen. In de 33e minuut kwam Sparta op een 0 – 3 voorsprong. Er werd door Vitesse slecht verdedigd. Een speler van Sparta stond helemaal vrij en kom met gemak scoren. Vlak voor rust werd nog een inzet van Eray gered door de Sparta-doelman.

Na de rust probeerde Vitesse een beter resultaat te halen. In het begin van de tweede helft had Vitesse drie hoekschoppen op rij. Tot scoren kwam het niet. Vitesse had veel balbezit en speelde veelal op de helft van Sparta. Uit een counter maakte Sparta in de 69e minuut de 0-4. Vijf minuten voor tijd maakte Vitesse toch nog een doelpunt. Gallio bereikte Eray die in de uiterste hoek scoorde. Eén minuut later was het Gallio die Andrei Gheralia in positie bracht. Het schot ging nest naast het doel. Door een ongelukkige handsbal van Jorn Smits binnen de 16 meter kreeg Sparta nog een strafschop. Deze werd benut en zo kwam de 1-5 eindstand op het scorebord.

Opstelling:
Kevin Gadella, Jorg van Rijn, Marcus Steffen, Max van Beem, Tarik Challoui, Espen van Ee, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Eray Surul, Devonish Eustatia, Gallio Esajas.

Wissels ingevallen: Wesley Muit, Leonardo Rocha de Almeida, Andrei Gheralia.
Wissels niet ingevallen: Nigel van Haveren.

Scoreverloop:
21. 0-1 Sparta
23. 0-2 Sparta
33. 0-3 Sparta
64. 0-4 Sparta
85. 1-4 Eray Sürül
87. 1-5 Sparta
Bron: redactie / AvdB

Deel online: