Nieuwsberichten
Vitesse 09 wint bij Sparta O9 13/03

Afgelopen week speelde Vitesse twee keer in Rotterdam. Eerst was woensdagavond Feijenoord de tegenstander op Varkenoord. Het betrof een wedstrijd in de zogenaamde extra "topcompetitie" waarin met twee teams 7 tegen 7 wordt gespeeld. Aan deze wedstrijden nemen verder ook Ajax en Sparta deel. Onze jongens speelden een erg goede wedstrijd maar verloren in deze geheel gelijk opgaande wedstrijd, waarin Feijenoord iets gelukkiger was bij de afronding van kansen, nipt met 9-11.

Afgelopen zaterdag speelden we wederom in Rotterdam waar in de reguliere Twin Games-competitie voorjaar 2018 Sparta de tegenstander was. Helaas is Timo langdurig geblesseerd waardoor wij voor twee teams maar één wisselspeler hadden. In het najaar 2017 hadden wij bij Sparta verloren. Met dit in het achterhoofd begonnen onze jongens sterk aan de wedstrijd en dat had ook succes. Beide teams wonnen hun eerste blokje van een kwartier.

Gaandeweg de wedstrijd bood Sparta meer tegenstand en werd het een leuke wedstrijd met twee teams die graag wilden voetballen. De eerste blokken drie blokken speelde de O9 goed voetbal waarbij er een aantal mooie acties en combinaties opvielen. Het laatste blokje was aan beide kanten rommelig en werd er een stuk minder gevoetbald. Niettemin waren en bleven wij de betere ploeg hetgeen resulteerde in een 25-18 overwinning.

Aankomende zaterdag speelt Vitesse 09 thuis op Papendal tegen Ajax.

Teamresultaten:
Team A - Sparta A : 5-3 en 3-3
Team B - Sparta B 3-1 en 3-0

Team A - Sparta B : 4-3 en 1-1
Team B - Sparta A 2-3 en 4-4

Blokresultaat: 7-3 voor Vitesse (één punt voor een winstpartij of een gelijkspel)

Topscorers:
Nadir Rhouat: 39 + 3 tot. 42
Marinos Enwiya: 28 + 2 tot. 30
Jens Suppers: 22 + 3 tot. 23
Dani Tolhuisen: 20 + 2 tot. 22
Bron: redactie / F.B.

Deel online: