Nieuwsberichten
Vitesse O.09 scoort duizendste seizoentreffer tijdens internationaal Paastoernooi in Loosdrecht 19/04

Meer dan duizend doelpunten in één voetbalseizoen is te danken aan het TwinGames-systeem. Spelen met twee teams op een speelveld met kleinere afmetingen en met meer speelminuten maakt het scoren van veel doelpunten mogelijk. En niet alleen meer doelpunten, maar vooral ook veel meer balcontacten voor de spelers.

Je weet ook nooit hoe sterk de tegenstander is. Heel wisselend, het ene moment verlies je een blok van vijftien minuten en het volgende blok win je zo maar. Voor dat het duizendste doelpunt van Vitesse O.09 viel, speelde het team eerst nog een oefenwedstrijd tegen HVCH uit Heesch (Brabant), de oude club van onze keeper Indy Smits.
 

HVCH O.10 prima tegenstander voor Vitesse O.09 (12 april 2017)
In een 7 vs 7 duel konden we goed oefenen tegen de Brabantse jongens uit Heesch. We wilden deze wedstrijd weer oefenen op samenspelen en bij balverlies goed opstellen om je mannetje te dekken. Dat laatste gaat steeds beter en samenspelen kost nog wat moeite. We speelden hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander, waardoor de aanvallers van HVCH niet veel aan aanvallen toekwamen. Slechts twee keer moesten we een doelpunt toestaan. Zelf wisten we zeven van de vele kansen die we kregen te benutten. Einduitslag 7 – 2 in ons voordeel.

Doelpuntenmakers:
Joost Stegeman 2 x, Jasper Riemersma 2 x, Jort van de Glind 1 x, Dylan Eleonora 1 x en Maas Jansen 1 x.


Prima resultaat in internationaal Paastoernooi te Loosdrecht (15 april 2017)
Naast een aantal grote amateurclubs deden er veel buitenlandse teams mee aan dit prima georganiseerde toernooi. De spelvorm was 8 vs 8 op een half speelveld. Ondanks dat we dat niet gewend waren, deden we het goed. We bleven goed op onze posities spelen en verdedigend waren we sterk. Slechts twee tegentreffers moesten we in acht wedstrijden incasseren. Dan is het ook niet vreemd dat we geen enkele wedstrijd verloren. We bereikten dan ook de halve finale, waar we tegen de uiteindelijke toernooiwinnaar Zeeburgia na sterk verdedigen een 0-0 afdwongen. Penalty’s moesten beslissen wie in de finale zou spelen. Zeeburgia nam de strafschoppen beter zodat wij genoegen moesten nemen met het spelen om de derde plaats. Die wisten wij netjes te winnen in een goed gespeelde wedstrijd tegen PSV. Tijdens dit toernooi wist Vitesse O.09 haar duizendste seizoentreffer te scoren. Jort van de Glind nam die treffer voor zijn rekening.

Uitslagen:
Lierse SK–Vitesse 0–2
Purmerstein–Vitesse 1–1
PSV–Vitesse 0–0
Soest–Vitesse 0–4.

Kwart finale:
Victoria 1893–Vitesse 0–0. (5–6 na strafschoppen)

Halve finale:
Zeeburgia–Vitesse 0–0. (3–2 na strafschoppen)

Om 3de en 4de plaats:
PSV–Vitesse 1–3

Eindstand toernooi. 1. AVV Zeeburgia. 2. Feyenoord. 3. Vitesse. 4. PSV. 5. RSC Anderlecht. 6. ASV Fortius. 7. Schalke ’04. 8. HC & FC Victoria 1893. 9. Royel Antwerp FC. 10. KV Kortrijk. 11. Sparta. 12. Zulte Waregem. 13. KV Mechelen. 14. Lierse SK.

Doelpuntenmakers:
Maas Jansen 3, Jort van de Glind 3, Pascal van Dieren 2, Timo van de Bovenkamp 2, Joost Stegeman 1, Dylan Eleonora 1 en Yordi Dietrich 1.
Bron: redactie / LvdK

Deel online: