Nieuwsberichten
Vitesse O.09 speelt gelijk tegen Sparta O.09 03/10

Na de uitwedstrijd tegen Feijenoord vorige week speelde Vitesse O.09 afgelopen zaterdag op Papendal haar eerste thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Sparta begon energiek aan de wedstrijd en onze jongens hadden aanvankelijk moeite om het tempo van Sparta te volgen. Met name het collectief verdedigen liet aan onze kant te wensen over.

De eerste vier blokken van een kwartier gingen dan ook verloren. Na een stevige peptalk van trainer Jesper, waarin hij met name aangaf dat we sneller druk op de bal moesten zetten en aan de bal meer snelheid moesten maken, werden de jongens wakker en speelden vanaf dat moment erg goed en weer herkenbaar in de laatste vier blokken.

Deze laatste vier blokken leverden dan ook verdiende winst op. Een keurig herstel van onze boys en werd een dreigende nederlaag dan ook nog net op tijd afgewend. Officieel wordt er door de KNVB geen klassement opgemaakt voor deze leeftijdscategorie. Door een aantal clubs wordt als regel gehanteerd 1 punt voor winst of gelijkspel en 0 punten voor een verloren blok van een kwartier. Op basis van deze telling was de stand 4-4 (vier blokjes gewonnen en vier blokjes verloren). Ook het aantal doelpunten was in de wedstrijd geheel in evenwicht, namelijk 20-20.

Volgende week zaterdag speelt Vitesse O.09 uit tegen Ajax.

Resultaten:
Vitesse A - Sparta A: 1-3 en 1-3
Vitesse B - Sparta B: 1-6 en 0-2

Vitesse A - Sparta B: 4-3 en 4-2
Vitesse B - Sparta A: 7-1 en 2-0

Topscorers:
Marinos Enwiya: 2 + 5 totaal 7. Vijf spelers met nu in totaal vier doelpunten: Jens, Nadir, Romke, Timo en Wasim
Bron: redactie / F.B.

Deel online: