Nieuwsberichten
Vitesse O11 onderuit bij kampioen Utrecht 04/02

Op 20 januari stond de kampioenskraker tegen FC Utrecht op het programma. Op een spiegelglad veld werden we in de eerste potjes op alle fronten afgetroefd. Snelheid, felheid, duelkracht en technische vaardigheden we waren op alle vlakken de mindere. Dit resulteerde in een 6-1 achterstand. Later zou blijken dat dit direct beslissend is geweest.

Hierna kwamen we steeds beter in de wedstrijd en maakten het Utrecht heel moeilijk. Gelet op de uiteindelijke 11-8 nederlaag blijkt dat we daarna de meerdere zijn geweest. Het bleef spannend tot het eind, maar blessures braken ons op. Geen wissels meer en zelfs een potje met zeven spelers zorgden voor te veel vermoeidheid om ook op het einde nog door te drukken. FC Utrecht werd verrassend kampioen, temeer omdat ze tot twee keer toe een positief resultaat haalden tegen Ajax. Uiteindelijk werden we derde in de poule, en de beste derde in totaal. Dat geeft ons recht op een prachtige competitie in het voorjaar met Ajax, Utrecht, Sparta en PSV. Verdiend voor de boys, want in de eerste competitiehelft hebben ze enorme vooruitgang geboekt.

Doelpunten:
Jesaja 2x, Jesper 2x, Xavi, Milan, Geronimo en Robin

Vitesse O11 - Robur JO13/12 (20-01-2018)
De maandag erna gelijk weer een moeilijke oefenpot tegen Robur JO13/12 in Apeldoorn. Ook vandaag werden we in het begin afgetroefd op inzet en fysieke kracht. Mede daardoor kwamen we in deze wedstrijd met 2-0 achter. Echter daarna pakten we alles goed op. Speelden dominant, stonden positioneel beter en ook in de passing werd alles zuiverder. Het was een prachtige prestatie om tegen deze oudere jongens terug te komen tot 2-2. In het laatste deel hadden we zelfs grote open kansen om deze wedstrijd te winnen maar helaas stond onder andere de paal in de weg.

Toernooi DVS'33 (27-01-2018)
Afgelopen zaterdag speelden we met O11 een leuk toernooi bij DVS'33 met veel interessante tegenstanders. O.a. Feyenoord, Sparta en KRC Genk waren aanwezig. Zeven wedstrijden op hoog niveau is een prima oefenzaterdag ter voorbereiding op de start van de voorjaarscompetitie tegen PSV. Uiteindelijk Werd Feyenoord eerste, vóór Sparta en Vitesse. Een leerzame dag weer. We zijn klaar voor de herstart van de competitie.
Bron: redactie / EdH

Deel online: