Nieuwsberichten
Vitesse O11 VDL toernooi 2018 01/12
Woensdag 28 November speelde Vitesse O11 een toernooi bij VDL. De tegenstander van Vitesse waren: Sparta, Feyenoord, NEC, AZ en Ajax.

De eerste wedstrijd was tegen Sparta O11. Hier werd voor het eerst met buitenspel gespeeld dus dat was even wennen voor de jongens. De jongens van Vitesse hebben veel inzet geleverd waardoor er veel kansen gecreëerd werden. Het veldspel van Vitesse zag er verzorgd uit, maar toch was het Sparta die aan het eind de wedstrijd naar zich toe trok door vlak voor tijd de 1-0 binnen te schieten waardoor Vitesse geen kans meer had om nog gelijk te maken. Ondanks dat is er veel strijd geleverd en heeft iedereen keihard gewerkt. Eindstand 1-0 voor Sparta.

In de tweede wedstrijd nam Vitesse het op tegen Feyenoord. Ook tegen Feyenoord werd er weer met buitenspel gespeeld waardoor het voetbal er ook direct anders uit kwam te zien. Vitesse begon zeer sterk aan de wedstrijd waardoor er ook direct kansen waren om op voorsprong te komen. Vitesse wist de kansen niet te benutten waardoor Feyenoord steeds sterker in de wedstrijd kwam en dat leidde uiteindelijk tot een 1-0 voorsprong. Feyenoord zette direct na de eerste goal volle bak druk op Vitesse en hierdoor werd het al vrij snel 2-0. Hierna kreeg Vitesse nog wel een aantal kansen maar konden helaas niet de aansluiting vinden met Feyenoord. Er is hard gewerkt maar het ontbrak Vitesse aan doelpunten. Eindstand 2-0 voor Feyenoord.

Als derde tegenstander nam Vitesse het op tegen NEC. Vitesse kreeg veel ruimte van NEC om te voetballen en dat kunnen ze nou juist het beste. Vitesse had mooie aanvallen waardoor het vrij snel op een 1-0 voorsprong kwam. Vitesse bleef sterker dan NEC die eigenlijk weinig inbreng in de wedstrijd hadden. De 2-0 bleef ook niet lang uit, na een mooi uitgespeelde aanval via de rechterflank van het veld werd de 2-0 binnengeschoten. Maar Vitesse nam geen genoegen met 2-0 en drukte direct door. Na een goed drukmoment op de helft van NEC werd de bal afgepakt en na een mooie slalom door de defensie van NEC werd de 3-0 binnengeschoten. Na de aftrap verspilde NEC al snel de bal weer waardoor Vitesse de wedstrijd in het slot kon gooien door een mooie aanval over de linkerflank waarna de bal voorin breed werd gelegd op de meelopende man 4-0. NEC kwam met het slotoffensief en schoot de 4-1 binnen na gerommel achterin bij de defensie van Vitesse. Eindstand 4-1 voor Vitesse

De vierde tegenstander was AZ. AZ zette hoog druk op Vitesse waardoor Vitesse in de eerste paar minuten ver teruggedrongen werd op eigen helft. Doordat AZ heel hoog druk zette lag er veel ruimte achter de verdediging, wat Vitesse al snel door kreeg en hierdoor dus een hoop kansen op scoren kreeg. Na 15 minuten werd er een strakke bal naar voren gegeven op de spits van Vitesse die de bal door zijn benen liet lopen en hierdoor 1 op 1 met de keeper kwam en hij twijfelde niet en schoot de bal achter de doelman van AZ. Op het eind werd het spel wat grimmiger en werden er de nodige overtredingen gemaakt, maar Vitesse ging niet mee in het spel van AZ en trok de wedstrijd over de streep. Eindstand 1-0 voor Vitesse
 
In de laatste wedstrijd van het toernooi stond er een mooi affiche op het programma namelijk Vitesse - Ajax. Ajax, de favoriet van het toernooi begon zeer sterk en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op en deed Vitesse het meer dan goed tegen Ajax en wist ook de 1-1 te maken na een mooie uitgespeelde aanval. Door een schitterende pass van de aanvallende middenvelder van Vitesse kon de spits de bal vlak voor de goal ontvangen en de bal onberispelijk binnen schieten. Na de goal van Vitesse stond Vitesse direct veel te hoog en stond het na 1 minuut alweer 2-1 voor Ajax. Vitesse wilde het hier niet bij laten en kreeg in het slot van de wedstrijd nog een hele goede mogelijkheid die onschadelijk werd gemaakt door de centrale verdediger van Ajax. Ajax kreeg in de laatste minuut ook nog een grote kans maar ook deze werd om zeep geholpen. Eindstand 2-1 voor Ajax.

De jongens van Vitesse O11 kunnen terugkijken op een leuk en leerzaam toernooi. De inzet die er geleverd werd in alle wedstrijden was goed om te zien en het is mooi om te zien dat Vitesse O11 flinke stappen omhoog aan het maken is. Het gaat er steeds beter uitzien.

Doelpuntenmakers: Dylan 3x, Mats 2x, Kyan 1x
 


Bron: redactie / N.M.

Deel online: