Nieuwsberichten
Vitesse O12 geeft winst weg 04/02
De eerste thuiswedstrijd na de winterstop was er een niet op het vertrouwde Papendal, maar werd door de winterse omstandigheden gespeeld op het sportpark van WWNA in Wenum-Wiesel (Apeldoorn). De velden op Papendal waren onbespeelbaar.

Terwijl de sneeuw ook deze zaterdag weer geleidelijk uit de lucht kwam dwarrelen ging het eerste blokje redelijk gelijk op. De O12 pakte wel de voorsprong na dit blok met 3-2, met doelpunten van Milan 2x en Jip. Het spelbeeld veranderde niet in het tweede blokje. Kansen over en weer werden niet benut, totdat Juwensley wel het net wist te vinden en zo werd de tussenstand na dit blok 4-2 voor de Arnhemmers.
 
Het dwarrelen van de sneeuwvlokjes was inmiddels overgegaan in een constante sneeuwbui en het veld werd hoe langer hoe witter, wat goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk maakte. Maar ondanks de weersomstandigheden was het derde blokje toch vermakelijk. Beide partijen gingen wat opportunistischer spelen, wat resulteerde in een 3-2 stand in dit blokje (doelpunten van Jim, Janairo en Jesaja) wat de totaalstand dus op 7-4 bracht.
 
In het laatste blokje rolde de bal amper meer, maar beide ploegen gingen ondanks de kou toch vol voor de winst. PSV ging beter met de kansen om en vocht zich knap terug tot een eindstand van 7-7. Teleurstellend natuurlijk voor de O12, maar over de gehele wedstrijd en de omstandigheden meegenomen wel verdiend.
 
De kop is er in ieder geval af na de winterstop. Nu maar hopen dat we het winterse weer ook achter ons kunnen laten.Bron: redactie / L.K.

Deel online: