Nieuwsberichten
Vitesse O12 op het Robur et Velocitas U12 Tournament 24/10
Vitesse O12 nam vandaag, woensdag 24 oktober deel aan het door Robur et Velocitas georganiseerde U-12 tournament in Apeldoorn. Deelnemende clubs: Federatieteam Apeldoorn, Prestige Football Academy (A + B), Robur et Velocitas, FC Emmen (A + B), FC Groningen (A + B), NEC/FC Oss (A + B), KV Mechelen (A + B), FC Midtjylland (A + B) en Vitesse (A + B).
 
Dit herfstvakantie toernooi werd gespeeld op de velden van Robur et Velocitas in Apeldoorn. Alle professionele organisaties kwamen met 2 teams aan de start en er werden in de Twin Games formule wedstrijden van 18 minuten gespeeld.
 
Vitesse A speelde de 1e wedstrijd in de poule tegen Robur, 1-0 winst (doelpunt Milan). Daarna was Emmen A de tegenstander. Wederom 1-0 winst met een doelpunt van Jim. En de laatste poule wedstrijd ging tegen Mechelen A en ook hier werd het 1-0, doelpunt gemaakt door Karsten, waardoor de 1e plaats in deze poule werd behaald.
 
Vitesse B opende tegen Groningen B en speelde 1-1 gelijk (doelpunt Jesaja). Ook in de 2e wedstrijd werd het 1-1, ditmaal tegen Midtjylland B (doelpunt Jesaja). Door de andere resultaten moest er gewonnen worden in de laatste poule wedstrijd en dit werd ook gedaan. Tegen het Federatieteam Apeldoorn stond er een 3-0 eindstand op het bord met doelpunten van Jesaja en 2 x Nathan, waardoor ook Vitesse B zich plaatste voor de kwartfinale.
 
De tegenstander van Vitesse A in de kwartfinale was Midtjylland A en deze wedstrijd eindigde, zoals ook alle poulewedstrijden, in een 1-0 overwinning door een doelpunt gescoord door Luc en de halve finale was behaald.
Vitesse B speelde in haar kwartfinale tegen Mechelen B en behaalde een eenvoudige 5-0 overwinning. Doelpunten door Nathan 2 x, Jesaja 2 x en Battal.
 
Het lot koppelde in de halve finale Vitesse A tegen Vitesse B. Dit onderonsje werd met 3-0 (doelpunten Karsten 2 x en Jesper) een prooi voor Vitesse A, die zich hiermee plaatste voor de finale.
 
Voor Vitesse B restte de strijd om de 3e plaats tegen PFA en deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door doelpunten van Nathan 2 x en Battal.
In een gelijk opgaande finale tegen Midtjylland B kwam Vitesse A een makkelijk gegeven strafschap niet te boven en verloor het de eindstrijd met 0-1 van de Denen.Bron: redactie / L.K.

Deel online: