Nieuwsberichten
Vitesse O12 overklast door Ajax 13/02
Na het gelijke spel vorige week tegen PSV, moest de O12 afgelopen zaterdag in Amsterdam aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.
De eerder gespeelde thuiswedstrijd werd een prooi voor de O12, maar de eerste vier clubs in de competitie zijn prima aan elkaar gewaagd, dus er zijn geen garanties.


Ajax had duidelijk geleerd van de eerdere ontmoeting en startte uitstekend. De O12 werd in de beginfase volledig overklast en stond na het eerste blokje dan ook volledig terecht met 4-0 achter.

Na de winterse omstandigheden van vorige week stond er nu een harde wind die dwars over de veldjes blies, maar uiteraard hebben hier beide partijen last van. Ajax ging ook in het tweede blokje beter met deze omstandigheden om. Waar de O12 wel iets beter in de wedstrijd kwam, maakte Ajax de doelpunten en eindigde dit blokje in een 3-1 winst voor de Amsterdammers, wat halverwege een totaalstand van 7-1 opleverden. Het doelpunt van Vitesse werd gescoord door Juwensley.

Zo'n tussenstand had de O12 dit seizoen nog niet meegemaakt en er werd dus iets anders van de groep gevraagd om Ajax meer tegenstand te bieden. Met een iets andere samenstelling en veel positiewisselingen, zo werden er toch redelijk wat kansen gecreëerd in het derde blokje, maar terwijl Ajax tweemaal doel trof, wist aan Vitesse kant alleen Jesaja te scoren en zo eindigde dit blok in 2-1. Totaalstand 9-2

Een verschil van zeven goals is tegen een uitstekende ploeg als Ajax moeilijk goed te maken, maar opgeven is uiteraard nooit een optie en zo ging het in het laatste blokje redelijk gelijk op. Aan de ene kant bleef het 0-0, terwijl op de andere helft Ajax met 3-2 won (doelpunten van Karsten en Janairo).

De einduitslag werd dus 12-4 voor Ajax


Bron: redactie / L.K.

Deel online: